"To što je nama uradio NATO 1999. godine, mi smo učinili u Srebrenici": Jovanović tvrdi da ni danas ne shvatamo pouke bombardovanja

Srebrenica je bila zaštićena zona UN, zbog čega su stradali civili, žene, deca, stari - rekao je lider Liberalno demorkatske partije

Predsednik Liberalno demorkatske partije Čedomir Jovanović smatra da su okupljanja u Nišu i Kragujevcu, povodom obeležavanja 20 godina od početka NATO bombardovanja, pokazala da ni posle dve decenije, kako on kaže, ne razumemo kako smo se uopšte našli u situaciji da se konfrontiramo sa celim svetom.

On navodi da je na politiku koju smo vodili devedesetih godina, te 1999. godine svet odgovorio surovim bombardovanjem, i sam gazeći međunarodno pravo i Povelju Ujedinjenih nacija i taj potez poredi sa načinom, na koji smo, kako tvrdi, "mi uradili u Srebrenici, koja je bila zaštićena zona UN, zbog čega su stradali civili, žene, deca, stari".

On tvrdi da "kosovska mitomanija", kako je nazvao atmosferu na državnom obeležavanju tog dana, i slična ikonografija u Kragujevcu na skupu Vojnog sindikata, nisu ništa drugo nego "zajednička poruka da je i dalje živa i snažna politika koja nas je već jednom odvela u pakao".

Jovanović u saopštenju navodi da nema potrebe da partijarh iz Niša govori, kako on kaže, šta moramo da branimo, niti da Milorad Dodik "priziva nove ratove svojim neodgovornim porukama".

Lider LDP istovremeno tvrdi da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić koji vodi ovu državu i dalje jednom nogom želi u Evropu, a drugom nogom i dalje stoji na istom onom mestu zbog kojeg smo već jednom platili strašnu cenu stradanja".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    25. mart 2019 | 17:37

    Odakle mu Rolex sat koji kosta vise od 20.000 € ? Odakle mu novac za luksuzna putovanja po svetu ? Boklje bi bilo da BIA pretrese njegov i slicnim bankovni konto tek tada ce narod Srbije razumeti njegovo pljuvanje po Srbiji

  • Suza Kg

    25. mart 2019 | 17:56

    Znate šta je najtužnije kod izdaje??? Nikada ne dolazi od neprijatelja. Na žalost, ovakvi su nekada bili u vlasti.

  • Nikolas

    25. mart 2019 | 18:54

    IMA ,SRBA, KOJI SU ZA GADJENJE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA