SNS se nikada nije plašila niti izbegavala izbore: Đurić o odluci Predsedništva naprednjaka

Potrebu za održavanjem vanrednih parlamentarnih izbora Ðurić je obrazložio aktivnostima opozicije koja se, kako kaže, "iz petnih žila upinje da stvori nezdravu klimu u kojoj se neće razgovarati argumentima već se pribegava nasilju i fašističkim idejama"

  • 80

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Marko Ðurić izjavio je danas da je Predsedništvo vladajuće stranke zatražilo vanredne parlamentarne izbore, a da je jedino njen lider, predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio uzdržan.

On je u izjavo za TV Pink naglasio da se odluka o izborima donosi sagledavanjem državnih i nacionalnih interesa, a ne samo uskostranačkih interesa.

- Da se vodimo samo stranačkim interesima, nikakve dileme vezano za to ne bi bilo. SNS se nikada nije plašila niti izbegavala izbore - rekao je Ðurić i dodao da je Vučić zatražio još neko vreme za donošenje odluke o izborima da bi se sagledale prilike u međunarodnim i regionalnim odnosima.

Potrebu za održavanjem vanrednih parlamentarnih izbora Ðurić je obrazložio aktivnostima opozicije koja se, kako kaže, "iz petnih žila upinje da stvori nezdravu klimu u kojoj se neće razgovarati argumentima već se pribegava nasilju i fašističkim idejama".

- Nisu ponudili nijedno rešenje, nisu ponudili nikakav stav po pitanju KiM. Onog časa kada je Vučić rekao da je za Srbiju neprihvatljiva i sramna albanska platforma, oni nisu izašli sa kontrarešenjem, već se odlučuju da upadaju u institucije, da upadaju u RTS - rekao je Ðurić.

Marko Đurić - Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Za opoziciju kaže da imaju dvostruke aršine i prema crkvi, i kada neko iz crkve kritikuje vlast oni ga dižu na pijedestal, a kada patrijarh da "očinski savet" da ono što se dešava na ulicama nije dobro, on je postao najgori, najomraženiji čovek.

Dodaje da je mnogo onih kojima se žuri da sruše predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer se plaše odlaska u zatvor.

- Najmoćniji tajkun, koji je godinama odlučivao ko će ulaziti u vladu, ima ozbiljne šanse da bude pravosnažno osuđen na ozbiljnu kaznu i zato mu se žuri da ruši sadašnju vlast i spreman je u to da investira ogromnu količinu novca. Zatim imate i Dragana Ðilasa koji je tajkun - rekao je Ðurić.

Na protestima je, kako kaže, sve manje ljudi, pa opozicija nasilnim metodama pokušava da uradi nešto, ali da neće uspeti u tome.

Dodaje da će 12. aprila u Novom Sadu i 19. aprila u Beogradu Srbija na skupovima SNS-a, pokazati da se ne slaže s nasiljem.

- Tu će biti ljudi sa svojim porodicama koji žele da žive u jednoj pristojnoj, uređenoj i civilizovanoj zemlji kakvu smo počeli teškom mukom da stvaramo nakon zgarišta koje su nam oni ostavili - zaključio je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    26. mart 2019 | 11:26

    SNS ubedjivo donosi pobedu na izborima!

  • Sara

    26. mart 2019 | 11:15

    Izbori ce ponovo pokazati ko vredi da bude na vlasti i to ce se ucvrstiti jos vise.

  • Aleksa

    26. mart 2019 | 11:38

    Nema cega SNS da se plasi, kada ima podrsku naroda , jer radi i gradi Srbiju vec godinama unazad, a gradjani to vide i cene!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA