Potvrda prijateljstva koje traje 32 godine: Dačić prvi srpski šef diplomatije koji je posetio Gvatemalu (FOTO)

Na bilateralnom sastanku, ministri spoljnih poslova su se složili da postoji potencijal za razvoj i saradnju između dva naroda, posebno u oblasti trgovine, investicija i kulturne razmene

  • 1

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, u okviru poseta zemljama Južne i Centralne Amerike, doputovao je u zvaničnu posetu Gvatemali, gde se susreo sa ministarkom spoljnih poslova te zemlje Sandrom Erikom Hovel Polanko.

- Na bilateralnom sastanku, ministri spoljnih poslova su se složili da postoji potencijal za razvoj i saradnju između dva naroda, posebno u oblasti trgovine, investicija i kulturne razmene - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Gvatemale.

Sagovornici su pozdravili odlično stanje političko-diplomatskih odnosa, prijateljstva i saradnje koje postoji već 32 godine između dve države, a što je potvrdila zvanična poseta Dačića, koji je prvi srpski ministar spoljnih poslova koji je posetio Gvatemalu.

Kako je prethodno saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Dačić će prisustvovati u Gvatemala Sitiju i svečanoj ceremoniji otvaranja ulice Ive Andrića u centralnoj zoni grada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA