Jeremićev saradnik Patrik Ho osuđen na zatvorsku kaznu

Pored zatvorske kazne on će morati da plati i novčanu kaznu od 400.000 dolara

  • 8

Biznismen iz Hongkonga i saradnik predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, Patrik Ho osuđen je u utorak na tri godine zatvora zbog umešanosti u aferu davanja mita afričkim liderima putem kontakata u Ujedinjenim nacijama, "tešku više miliona dolara".

Pored zatvorske kazne on će morati da plati i novčanu kaznu od 400.000 dolara, prenosi "Kurir" i dodaje da je američki savezni sud u Njujorku Hoa krajem godine proglasio krivim za sedam od osam tačaka optužnice za kršenje zakona o stranim koruptivnim praksama i pranje novca.

Kako se navodi, on se teretio da je učestvovao u pranju 2,9 miliona dolara i korupciji, a jedan od svedoka u tom "korupcionaškom skandalu" bio je i bivši šef srpske diplomatije i bivši predsedavajući Generalnom Skupštinom UN Vuk Jeremić.

Jeremić je tom prilikom pred porotom otkrio da je povezao Hoa sa visokim zvaničnicima u nekoliko zemalja i otvorio mu diplomatska vrata za kompaniju CEFC, na čijem je čelu ovaj bio, a sve to kako bi širila poslovanje u svetu.

"Kurir" piše i da to nije jedina saradnja Hoa i Jeremića, jer su mediji otkrili da je kompanija CEFC uplatila dvema Jeremićevim firmama oko 1,7 miliona dolara, kao i da je Ho u periodu od 2013. pa do 2015. godine uplatio Jeremiću 764.000 dolara na račun njegove firme "Vuk Jeremić PR agencija za konsalting", kao i milion dolara na račun Jeremićevog Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj.

List je, kako navodi, pokušao da dobije komentar od Jeremića, ali nije uspeo, a Jeremić se o toj temi nije izjašnjavao ni preko društvenih mreža.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    27. mart 2019 | 08:46

    Gore bi prosao da je u marketu ukrao salamu.

  • Rastko

    27. mart 2019 | 08:52

    Pastrik Ho ne treba da brine njegove pare su u sigurnim Jereminim rukama.

  • Rastko

    27. mart 2019 | 08:49

    Patrik HO je ako nista drugo ono barem po izgledu kao brat blizanac nasem Jeremicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA