≫ 

Odbor odbacio predlog Božovića za raspravu o incidentu u RTS-u

Predsednica Odbora, poslanica SNS-a Marija Obradović, rekla je da opozicija zloupotrebljava Poslovnik, ali da im se ne može zabraniti da iznose svoje stavove

  • 2

Skupštinski Odbor za odbranu i bezbednost odbacio je danas predlog poslanika opozicione Demokratske stranke (DS) Balše Božovića da na dnevni red sednice stavi i razmatranje odgovornosti dvojice policajaca koji su 16. marta u zgradi RTS, kako je rekao, tukli jednog od demonstranata Milana Pernata.

Božović je na sednici rekao da je podneo krivičnu prijavu protiv dvojice policajaca koji su bili u maskirnim uniformama i, kako je rekao, "brutalno tukli" Pernata, što se, prema njegovim rečima, vidi i na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

On je zatražio od Odbora da, kao telo koje treba da kontroliše rad policije, od ministra unutrašnjih poslova zatraži pokretanje istrage i istakao da o incidentu svedoči i izjava Pernata, data u prekršajnom postupku, da je bio žrtva napada i da je zadobio teške telesne povrede.

Odbor je odbacio taj predlog, a poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Milovan Drecun rekao je da član Odbora ne može da podnese dopunu dnevnog reda sednice u usmenoj formi pred početak sednice, već da se mora dostaviti u pisanoj formi ranije.

- Ne treba dozvoljavati zloupotrebe od strane pojedinih poslanika - dodao je Drecun.

Predsednica Odbora, poslanica SNS-a Marija Obradović, rekla je da opozicija zloupotrebljava Poslovnik, ali da im se ne može zabraniti da iznose svoje stavove.

Odbor je na današnjoj sednici usvojio i predlog izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja, kojim se, između ostalog, produžuje važenje potvrda o registraciji vozila namenjenih za poljoprivrednu proizvodnju, tako da ne prestaju da važe 3. aprila, već u slučaju promene vlasnika, promene prebivališta ili drugih podataka.

Izmene su predložene jer je veliki broj poljoprivrednika, oko 493.000 vlasnika vozila, nezadovoljno zakonom koji je donet pre godinu dana.

VIDEO: Demonstranti pevaju himnu ispred RTS- a

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava

    27. mart 2019 | 11:14

    Da neće da ga miluje? Prvo razmisli kako se ti ponašaš u parlamentu, i koliko si doprineo usijanoj atmosferi na ulici, pa se onda javi.

  • Ljubiša

    27. mart 2019 | 13:39

    Balša,Balša...a Ranko Panić?Tad ste zabranjivali da se bilo šta kaže o njemu.Tako vi vidite demokratiju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA