Johanes Han od sutra u dvodnevnoj poseti Srbiji: Sastanak sa Vučićem u vili "Mir"

Evropski komesar će sastati sa liderima vlasti i opozicije i biće nominovan za ambasadora Omladinskih sportskih igara

  • 38

Evropski komesar za pristupne pregovore Johanes Han doputovaće sutra u Beograd u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će sastati sa liderima vlasti i opozicije i biće nominovan za ambasadora Omladinskih sportskih igara.

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se sa Hanom sutra u 19.30 sati u vili Mir, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika.

Prethodno je planirano da Vučić prisustvuje svečanoj ceremoniji proglašenja Johanesa Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Han i Vučić - Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić

Ceremonija je zakazana za 17 sati u beogradskom hotelu "Metropol".

Sportske igre mladih predstavljaju najveću manifestaciju za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva,a već nekolko godina omogućavaju besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina osnovcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona i najveća su manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Takođe, zajedno sa Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, Han će otvoriti obnovljenu Golubačku tvrđavu.

- U Beogradu 28. i 29. marta komesar Han će ponoviti neophodnost međupartijskog dijaloga i napredovanja u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu - saopštila je Evropska komisija.

Inače, EU je bila jadan od glavnih donatora u rekonstrukciji ove tvrđave koja je jedan od najimpresivnijih dragulja kulturnog nasleđa Srbije, stoji u saopštenju Komisije.

U Briselu napominju da u EU vrednuju kulturu u mnogome podržava kulturno nasleđe Srbije koje između ostalog utiče na otvtranje novih radnih mesta na lokalu i ukupni privredni rast.

Han u Srbiju dolazi nakon posete BiH, gde će u Srajevu razgovarati sa domaćim zvaničnicima i civilnom društvom o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    27. mart 2019 | 14:49

    Naš cilj je ulazak u EU i zbog toga mi moramo imati dobre odnose sa komesarom za pristupne pregovore jer nam to može biti od velike pomoći.

  • Marmaris

    27. mart 2019 | 15:56

    Uveriće se lično koliko se Srbija trudi da uspostavi dijalog sa Kosovom i koliko se bori za mir i stabilnost čitavog regiona.

  • Mirjana

    27. mart 2019 | 15:55

    Mesto sastanka salje jasnu simbolicnu poruku, nadamo se uspehu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA