Status kvo u dijalogu nije opcija! EU poručila: Taksama Priština stopirala samu sebe

Tarife ne samo da stoje na putu dijaloga, već i stoje na putu evropskih integracija Kosova - rekla je Kocijančič

  • 2

Sto odsto uvećane takse koje je Priština nametnula na proizvode iz Srbije i BiH ne sam da stoje na putu dijaloga, već stoje i na putu evropskih integracija Kosova, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič i istakla da status kvo nije opcija.

U intervjuu za albanski list Šekuli, Kocijančić je podsetila da je do sada više puta rečeno da Evropska unija, zajednosa SAD i drugim država poziva prištinsku vladu da odmah ukine tu meru da bi se omogućio brz nastavak dijaloga.

- Status kvo nije opcija i ne postoji alternativa brzom nastavku dijaloga između strana. Tarife ne samo da stoje na putu dijaloga, već i stoje na putu evropskih integracija Kosova - rekla je Kocijančič.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    27. mart 2019 | 15:07

    ALBANCI DOBIJAJU NA VREMENU JER CEKAJU DESNICARE U BRISELSKOM PARLAMENTU I PRIZNANJE VELIKE ALBANIJE!!! ONI SVE RADE KAKO AMERI KAZU !!!!! MI SRBI SMO NAIVCINE I NASEDAMO NA PRICE LAZOVA SA ZAPADA!!

  • haj

    27. mart 2019 | 17:22

    nije tacno sta prica maja imalisu vremena dosta da ukinu pezvizni rezim kosovu u pravu je ramus za takse ko hoce srbija moze da nastavi dijalog i ovako bolje za nji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA