LSV oštro protiv poništenja presude Miri Marković: Lustracija u Srbiji još uvek nije sprovedena

Postavlja se pitanje, smatra LSV, ko to pokušava da izdejstvuje da čak ni za ovo delo, koje je sud dokazao, supruga bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, ne snosi odgovornost

  • 15

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da se oštro protivi stvaranju atmosfere u kojoj se ravnodušno prihvata odluka Apelacionog suda u Beogradu da poništi presudu kojom je Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, osuđena na godinu dana zatvora.

LSV kaže da polazeći od prezumpcije nevinosti nećemo postaviti pitanje zašto se njena navodna upletenost u ubistvo Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvije nikad nije rasvetlila do kraja pred pravosudnim organima.

Navode da baš zato što nikad nisu stvoreni uslovi da se do kraja rasvetle ovi gnusni zločini još bahatije izgleda vraćanje na početak šesnaestogodišnjeg suđenja za podstrekivanje na nezakonitu dodelu stana dadilji njenog unuka Marka.

Postavlja se pitanje, smatra LSV, ko to pokušava da izdejstvuje da čak ni za ovo delo, koje je sud dokazao, Mirjana Marković ne snosi odgovornost.

Iz te stranke podsećaju da lustracija u Srbiji još uvek nije sprovedena i da dogod se to ne desi postoji opasnost da se na društvenu i političku scenu iznova vraćaju oni koji ne bi na njoj trebali da budu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    28. mart 2019 | 11:45

    A ko pita LSV i Čanka ?

  • Bubuleja

    28. mart 2019 | 15:06

    Sramota je da Mira nije u zatvoru. Isto je sramota sto je Rusi nisu izrucili. Tako oni postuju Srbiju.

  • Sremica

    28. mart 2019 | 20:06

    Užas i sramota. Ona bi trebalo da odgovara za još XY stvari, a ne da je oslobađamo za najminornije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA