≫ 

Skandalozna provokacija Haradinaja: Traži da se odlikuju siledžije koje su otele Đurića

On je istakao da su policajci samo izvršavali svoju dužnost, te da protiv Đurića nije upotrebljena sila

  • 36

Zamenik Skupštine Kosova iz redova Saveza za budućnost Kosova, Daut Haradinaj rekao je da je istraga Policijskog inspektorata Kosova protiv policajaca koji su uhapsili direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića neprimerena, zbog čega je zatražio da se ovaj slučaj zatvori, a akteri odlikuju.

On je istakao da su policajci samo izvršavali svoju dužnost, te da protiv Đurića nije upotrebljena sila, prenose "Metro novine".

- Policija nije koristila ni najmanje sile, sve što se vidi je racionalna akcija u skladu sa situacijom. Zato ovaj slučaj treba zatvoriti, a momke i devojke koji su pošteno uradili svoj zadatak treba odlikovati. Oni su izvršili dužnosti koje su dali nadređeni i ništa više od toga - napisao je Haradinaj na Facebooku.

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici radi na izveštaju o policijskoj akciji u kojoj je 26. marta prošle godine u tom gradu uhapšen direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, prenela je prištinska Koha ditore.

U Policijskom inspektoratu Kosova su za dnevnik rekli da su posle istrage završili izveštaj povodom žalbe koju je zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević podneo u vezi sa navodnim prekoračenjem ovlašćenja policije prilikom hapšenja Đurića.

Printskrin: Youtube/First Channel

Koha je prenela da u Inspektoratu nisu hteli da govore o nalazima iznetim u izveštaju, već su uputili novinare dnevnika da informacije o tome traže od Tužilaštva u Mitrovici.

Dnevnik je zatražio informacije i iz kancelarije Državnog tužioca Kosova, ali su i oni odbili da daju podatke o tom slučaju, navodeći da je predmet dodeljen jednom tužiocu i da se na njemu radi.

Hapšenje Marka Đurića pomenuto je i u izveštaju Stejt departmenta o ljudskim pravima, dok se u planu aktivnosti Vlade Kosova za ostvarivanje zaključaka iz tog izveštaja navodi da "treba dati informacije o akciji policije od 26. marta 2018. godine na severu".

U međuvremenu su javno istupili advokati koji su izrazili spremnost da besplatno brane eventualno osumnjičene ili optužene pripadnike policije koji su učestvovali u toj akciji.

Marko Đurić je uhapšen 26. marta prošle godine u Kosovskoj Mitrovici pošto je, po navodima Prištine, "ilegalno" ušao na teritoriju Kosova bez odobrenja kosovskog Ministarstva spoljnih poslova.

Policija Kosova kritikovana je zbog postupanja prema Đuriću tokom njegovog prebacivanja u Prištinu, gde je sproveden sa lisicama na rukama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    28. mart 2019 | 16:05

    Ko god tuce i maltretira Srbe,ima siptarski orden!!!

  • Lazar

    28. mart 2019 | 15:11

    Dok god budu kriminalci i ratni zločinci rukovodili Kosovom nikad tu dogovora neće biti

  • dapače

    28. mart 2019 | 15:13

    Nisam znao da kod šiptara postoje odlikovanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA