≫ 

Sa Srbijom treba da razgovaramo, to je radio i predsednik Tuđman: Kitarović podvukla crtu u petoj godini predsedavanja Hrvatskom

Kitarović, koja je ušla u petu godinu mandata, još jednom je pozitivno ocenila susret i razgovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Zagrebu prošle godine

  • 4

Sa Srbijom treba razgovarati, jer to je činiio i prvi predsednik nezavisne Hrvatske Franjo Tuđman u vreme "velikosrpske agresije na Hrvatsku" kada je razgovarao sa tadašnjim predsednikom Slobodanom Miloševićem.

Ovo je na konferenciji za novinare posvećenoj hrvatskoj spoljnoj politici rekla predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je istakla i da je razočarana što nije više učinjeno u otkrivanju sudbine nestalih.

Negirarala je da njen izaslanik u ovom procesu Ivica Vrkić razmišlja o ostavci.

- Naprotiv, nedavno su postignuti dogovori kako ubrzati celi proces kako bi se što pre saznala sudbina nestalih - rekla je Kitarović, koja je apelovala na sve da, kako je rekla, učine maksimalan napor u tom smislu.

Uspehom Hrvatske je ocenila to što je u Strategiju proširenja EU na Zapadni Balkan ušao i uslov da pre stupanja u članstvo države kandidati moraju da reše otvorena pitanja sa susednim državama.

- Ne želimo nikoga da ucenjujemo ali realno gledajući, moramo da iskoristimo prava koja imamo i da je to na korist građana i jedne i druge države - kazala je Kitarovićeva.

Kitarović, koja je ušla u petu godinu mandata, još jednom je pozitivno ocenila susret i razgovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Zagrebu prošle godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA