Komandant "Bondstila" priznao da mu nedostaje ćerka i kako provodi dane na Kosovu: A onda je ocenio bezbednosnu situaciju

Spekulacije i političke izjave vezane za sever Kosova ni na koji način ne utiču na rad KFOR-a i Multinacionalne brigade Istok, tvrdi pukovnik Makareg

  • 7

Bezbednosna situacija na Kosovu je dobra, izjavio je danas komandant Multinacionalne brigade Istok i baze “Bondstil”, pukovnik Roj Makareg i dodaje da će ta brigada nastaviti svoju misiju sprovodi na osnovu Rezolucije 1244 UN.

- Mislim da je (situacija) odlična, veoma je mirno. Kada sam došao u novembru prošle godine i kada se sada osvrnem na taj period ,verujem da je situacija bolja nego što sam se nadao. Radimo sve u skladu sa našom misijom-patroliranje, vežbe, kako bismo bili spremni za sve. Imamo odličan multinacionalni tim, Poljski i Turski bataljon i dosadašnja misija je odlična - rekao je Makareg u izjavi za RTK2 na srpskom jeziku.

Spekulacije i političke izjave vezane za sever Kosova ni na koji način ne utiču na rad KFOR-a i Multinacionalne brigade Istok, tvrdi pukovnik Makareg.

- Mi smo usresređeni na našu misiju, koja je uspostavljena rezolucijom 1244 Ujedninjenih nacija. Kao vojni komandant fokusiran sam na bezbedno okruženje i slobodno kretanje na Kosovu. Takođe, svestan sam postojanja političke retorike jer i političari imaju odgovornost da nastave dijalog, na kraju je njihova odgovornost da grade budućnost Kosova i Balkana uopšte - kaže komandant Bondstila.

Pukovnik je zadovoljan saradnjom sa lokalnim i centralnim institucijama, ali i sa Oružanim snagama Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Blisko sarađujemo sa kosovskim institucijama, sa Kosovskom policijom, Kosovskim bezbednosnim snagama, neizmerno smo zahvalni svim institucijama na odličnom partnerstvu. Nastavili smo saradnju i partnerstvo sa Srpskim oružanim snagama. Sprovodimo zajedničke patrole, skoro 20 svakog meseca, zajedno sa srpskom vojskom postižemo neverovatne stvari, moram ponoviti da imamo odličnu saradnju sa svima - rekao je Makareg.

Ispričao je da njegov radni dan počinje ranim ustajanje, nakon čega ga čeka mnogo sastanaka.

Posećuje, kaže, lokalne zajednice i upoznaje nove ljude, što misli da je najbolji deo posla.

Ipak, mnogo mu nedostaje porodica, šestogodišnja ćerka, najviše.

- Oni razumeju da ovde obavljamo veoma bitan posao, to što možemo da obezbedimo sigurnost za sve građane Kosova, zato je ova misija bitna ne samo za Kosovu već i za ceo region - zaključio je Makareg.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R. S

    29. mart 2019 | 19:13

    I meni nedostaje moj tata, ima 21 godinu kako ga nisam video i nikad ga necu ni videti komandante bonstila. Necu ga videti jer ste ga vi ubili, Albanci, Amerikanci, Britanci, Franzuzi, Nemci, Italija idt... , 1998god.Nedostaje i mojoj braci i sestri, ni oni ga nece vise nikad videti.

  • mihailovic

    29. mart 2019 | 17:58

    I onaj "americki" pilot i ovaj ovde sve naturalizovani Kinezi

  • Jasminka

    29. mart 2019 | 19:10

    "ČISTOKRVNI AMERIKANAC", iz aviona se vidi..hahaha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA