≫ 

Dačić obezbedio "sigurne glasove" za blokadu prijema tzv. Kosova u Interpol, a onda ugovorio dolazak novog predsednika Kube u Beograd (FOTO)

- Razgovarao sam i sa mnogim zemljama koje su priznale Kosovo o tome da preispitaju svoje odluke, ali o tome kad se to sve desi - rekao je Dačić

  • 5

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, posle posete Argentini, Urugvaju, Paragvaju, Gvatemali i Nakaragvi, da je zadovoljan učinjenim i istakao da su to "sigurni glasovi", što je veoma važno nakon što je Kosovo ponovo podnelo zahtev za prijem u Intepol.

- Kako bi mi, političari, rekli, to su sigurni glasovi. To su naši prijatelji sa kojima moramo da razvijamo dalje odnose. Vema sam zadovoljan rezultatima posete - rekao je Dačić, navodi se u saopštenju MSP.

Dačić je rekao da će se o zahtevu Kosova za prijem u Interpol razgovarati krajem godine na Konferenciji u Čileu i da su zato Srbiji potrebni glasovi.

- Razgovarao sam i sa mnogim zemljama koje su priznale Kosovo o tome da preispitaju svoje odluke, ali o tome kad se to sve desi - rekao je Dačić.

On se video i predsednikom Kube Migelom Dijazom Kanelom.

Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova

Na marginama samita Asocijacije karipskih država (ACS) Dačić i i predsednik Kube su u srdačnom i prijateljskom razgovoru ocenili pozitivnom trenutnu bilateralnu saradnju, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu, saglasivši se ujedno da je veliki potencijal za njen dalji razvoj.

Dva zvaničnika potvrdila su međusobnu podršku po različitim pitanjima od međunarodnog značaja.

Predsednik Kube izrazio je spremnost da u narednom periodu poseti Srbiju.

Asocijacija država Kariba okuplja 25 država članica iz regiona Srednje i Južne Amerike odnosno karipskog basena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA