• 42

Haradinaj želi trajno da ukloni predstavnike Srba sa Kosova: Vesna Mikić u otvorenom pismu otkrila zbog čega je zaista smenjena (FOTO)

Mikić je ovim pismom pokazala prave razloge zbog kojih je smenjena i poručila da razlog nije, kako su iz Prištine ranije poručili, njeno pisanje o NATO agresiji

  • 42

Vesna Mikić, koja je smenjena sa mesta zamenika ministra pravde u vladi tzv. Kosova, uputila je otvoreno pismo Ramušu Haradinaju i predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu.

Mikić je ovim pismom pokazala prave razloge zbog kojih je smenjena.

Ona je rekla da nije tačno da je odbačena zbog pisanja za NATO, već zato što je Haradinajeva namera bila da ukloni legitimne izabrane predstavnike Srbije koji razmišljaju sopstvenom glavom.

- Ova akcija odražava vašu otvorenu tendenciju da budete okruženi sličnim Srbima koji će, iz ličnih razloga, osetiti sve uvrede i laži koje svakodnevno predstavljate na račun mojih ljudi, koji će govoriti samo ono što vi dozvoljavate. Prema tome, istina je, kako kažete, upravo ono što vam odgovara i ono što želite da čujete - kaže Mikićeva u pismu.

Ona se potom obratila i predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu.

- Krajnje je vreme da se ozbiljno zapitate da li je Vaše zatvaranje očiju pred nepravdom koju moj narod trpi na Kosovu i Metohiji već 20 godina, u nameri da se u 21. veku, u srcu moderne Evrope stvori monoetnička država sa tendencijom da svoje aspiracije proširi i na susedne zemlje, i podrška ovakvih i sličnih odluka koje su u najmanju ruku nehumane, anticivilizacijske i antidemokratske, vaš osnovni cilj i razlog prisustva na ovoj teritoriji - navodi se u poruci.

Podsetimo, premijer tzv. Kosova, Haradinaj, otpustio je Mikićevu sa mesta zamenika ministra samo dan nakon što je ona govorila o napadima NATO-a koji su počinjeni pre dvadeset godina.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • željko85

    Međunraodna zajednica ne bi trebala ovo da dozvoli i morala bi da stopira.

  • mixi

    Na kraju će se desiti kontraefekat, on će biti uklonjen sa mesta premijera.

  • Jelena

    Odavno je to bio njegov dobro poznat plan.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima