Izaslanici Angele Merkel večerali sa najvećim Haradinajevim protivnikom: Otkriveni detalji sastanka

Mustafa je, između ostalog, otkrio da su nemački predstavnici potvrdili svoj stav o dijalogu i granicama, što je, prema njegovim rečima, u potpunosti u skladu sa stavom Demokratskog saveza Kosova

  • 15

Poslanici Bundestaga, Peter Bauer iz CDU i Kristijan Šmit iz CSU, dolazak u Prištinu, osim za susret sa vladajućim strukturama, iskoristili su i za posetu najuticajnijem opozicionom Demokratskom savezu Kosova (LDK).

Pre razgovora sa premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušom Haradijam, Nemci su se, naime, videli i sa njegovim najvećim političkim protivnikom Isom Mustafom.

Kako je on napisao na Fejsbuku, uz fotografiju sa neformalne večere, tema razgovora bila je aktuelna situacija na Kosovu.

Mustafa je, između ostalog, otkrio da su nemački predstavnici potvrdili svoj stav o dijalogu i granicama, što je, prema njegovim rečima, u potpunosti u skladu sa stavom Demokratskog saveza Kosova.

- Sinoć sam se sastao sa poslanicima nemačkog Bundestaga. Razgovarali smo o aktuelnim pitanjima na Kosovu, o regionalnoj saradnji, posebno ekonomskoj, i evropskoj perspektivi Kosova. Takođe smo se osvrnuli na saradnju LDK sa CDU-om, kao sestrinskom strankom u porodici Evropske narodne stranke. Nemački visoki predstavnici potvrdili su svoj stav o dijalogu i granicama, što je u potpunosti u skladu sa stavom LDK. Sastanku su prisustvovali Agim Veliu i Lutfi Haizri, potpredsjednik LDK i Vlora Dumoši, članica Predsedništva - napisao je Mustafa.

Ranije danas, prištinska Gazea Expres objavila je da su Bauer i Šmit Haradinaju preneli, kako se navodi, "oštar nemački stav koji je u suprotnosti s idejom predsednika Tačija o teritorijalnoj razmeni".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA