Jovanović upozorio na opasnost od ekstremne polarizacije društva: Ili si za nas ili si neprijatelj

Jovanović istovremeno smatra da ni po koju cenu ne treba ići na izbore dok se svi, kako kaže, "između sebe ne dogovorimo o uslovima u kojima ti izbori treba da se održe"

  • 49

Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije upozorio je na opasnost od ekstremne polarizacije društva po principu - ili si za nas ili si neprijatelj i izdajnik - a koju, kako kaže, diktira vlast, ali i deo deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju i pozvao na razgovor vlast i opoziciju da otvore razgovore u društvu.

- Nemamo više prava na grešku. Treba nam snažan evropski, demokratski impuls koji će drastično da ubrza naše evropske integracije i reforme, da produbi regionalnu saradnju i da stavi tačku na sve potencijalne sukobe sa susedima - kaže Jovanović, a prenosi LDP u saopštenju upućenom javnosti.

Lider ove stranke istovremeno tvrdi da je danima meta i onih koji uređuju tabloide i onih koji za takve „novine“ rado govore, zato što se zalaže za ovakvu politiku.

- Region u Evropskoj uniji i NATO, pomirenje između naroda, borba za ljudska i manjinska prava, kao i podrška ugroženim grupama, obračun sa zločinačkom politikom ratova i beskompromisna borba za demokratsku Srbiju - to je ono po čemu se LDP razlikuje od onih koji su svoju borbu sveli na lični obračun do istrebljenja - navodi se u saopštenju.

Jovanović istovremeno smatra da ni po koju cenu ne treba ići na izbore dok se svi, kako kaže, "između sebe ne dogovorimo o uslovima u kojima ti izbori treba da se održe".

On takođe smatra da izbori treba da se održe posle postizanja sporazuma između Beograda i Prištine i dodaje da bi Vučić , Tači i Haradinaj trebalo da sednu i dogovore se, sa ili bez ukinutih taksi, i tako pomognu u postizanju trajnog mira između Srba i Albanaca.

Jovanović, koji je nedavno imenovan za savetnika u kabinetu člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, navodi i da je "za trajni put ka miru na ovim prostorima, neophodno je i da Srbija pomogne da BiH postane članica NATO-a. "

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA