Poslanici postavili pitanja o opozicionim liderima i aerodromu Lađevci: Skupština nastavila rad

Parlament je posle toga nastavio raspravu o amandmanima na predložene zakone iz oblasti zdravstva

  • 14

Skupština Srbije nastavila je danas sednicu, a poslanici su na početku rada postavljali pitanja o aerodromu u Lađevcima nadomak Kraljeva i o opozicionim liderima.

Poslanica Srpske radikalne stranke Vesna Nikolić Vukajlović pitala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom obećanje da će država investirati 8,5 miliona evra za proširenje piste na aerodromu Lađevci kod Kraljeva ko je dao podatke o tom aerodromu i potrebi da se u njega investira, navodeći da ta investicija nema ekonomskog opravdanja.

- Da li je (ta osoba) imala punu informaciju od premijerke Ane Brnabić i ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, jer ko god da je dao podatke o aerodromu, oni su netačni jer njegovo obećanje nepotreban trošak iz budžeta - rekla je poslanica SRS.

Nikolić Vukajlović je rekla da su netačni navodi koje je Vučić dao da je potrebno uložiti novac u proširenje piste da bi mogli da sleću na nju avioni tipa Boing ističući da je pista i sada dovoljno široka i da na nju ti avioni i sada mogu da slete.

- Ko mu je dao netačne podatke i da li će taj koji mu je dao podatke snositi posledice - upitala je ona.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Boban Birmančević pitao je MUP i tužilaštvo štaće da preduzmu kako je naveo po pitanju jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa.

On je kazao da Đilas širi dezinformacije i laži izjavom da će ako budu održani izbori uskoro biti incidenta i nasilja.

- Molim da preduzmu nešto po pitanju Đilasa MUP i tužilaštvo i da zaštite državu od Đilasa i ljudi koji se kriju iza fašističke ideologije - rekao je Birmančević.

On je pitao i šta je MUP preduzeo zbog upada u policijsku stanicu Lučani protiv Boška Obradovića i Nebojše Zelenovića navodeći da je tada nešto učinjeno ne bi došlo do upada lidera opozicije u zgradu RTS.

Birmačević je za govornicom pokazivao i odštampane fotografije lidera opozcije i fotografiju Nebojše Zelenovića sa sastanka sa gradonačelnikom Peći a taj čin je okarakterisao kao izdaju države.

Skupština je posle toga nastavila raspravu o amandmanima na predložene zakone iz oblasti zdravstva.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brane

    2. april 2019 | 12:14

    U aerodroe kod Kraljeva kao i u Niški aerodrom treba ulagati i ako nema ekonomske opravdanosti radi stvaranja boljih uslova za život ljudi.

  • mala

    2. april 2019 | 12:34

    I treb da se rad nastavi, ne zavisi skupstina od opozicije.

  • aca

    2. april 2019 | 12:15

    Opozicija bi da minira sve što je dobro za Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA