Pacoli ponovo "vrbuje" Žorža Veu: Ne može da se pomiri sa tim da je Liberija povukla priznanje nezavisnosti Kosova (FOTO)

Liberija je u junu prošle godine povukla priznanje nezavisnosti Kosova, što je ministar inostranih poslova ove države, Gbezongar Milton Findlej, potvrdio predavanjem note šefu srpske diplomatije, Ivici Dačiću, dok traje dijalog Beograda i Prištine

  • 1

Ministar inostranih poslova tzv. države Kosovo, Bedžet Pacoli, pokušava na sve načine da pridobije podršku za jednostrano proglašenu nezavisnost, pa je ponovo pokušao da "vrbuje" liberijskog predsednika Žorža Veu.

On je danas imao specijalni sastanak sa liberijskim predsednikom, posle kog je saopštio da je ponovo potvrđena podrška ove države nezavisnom Kosovu.

- Predsednik Vea, koji je i moj stari prijatelj, još jednom je potvrdio bezrezervnu podršku svoje zemlje našoj Republici - napisao je on na Tviteru.

Podsetimo, Liberija je u junu prošle godine povukla priznanje nezavisnosti Kosova, što je ministar inostranih poslova ove države, Gbezongar Milton Findlej, potvrdio predavanjem note ministru spoljnih poslova, Ivici Dačiću, dok traje dijalog Beograda i Prištine.

U noti se navodi da je Liberija priznala kosovsku nezavisnost "na osnovu saznanja da Beogard nije spreman da pregovara o rešenju sa južnom pokrajinom Kosovo".

Video: Ko je sve povukao priznanje Kosova i da li će se trend nastaviti?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA