≫ 

Na Kosovu smo zbog "malignih pretnji iz inostranstva": Budući komandant američke vojske u Evropi najavio pomoć "bezbednosnim snagama" u Prištini (FOTO)

Na pitanje da li KFOR ostaje suštinska prepreka nestabilnosti na Zapadu Balkan, rekao je da je Kosovo uspešna priča za NATO i Zapad, ali je njegovo bezbednosno okruženje krhko

  • 8

Na saslušanju održanom juče u Vašingtonu, u američkom Senatu, odnosno Komitetu oružanih snaga, kandidat za komandanta američke komande Evrope, koji je ujedno i vrhovna komanda savezničkih komandanata Evrope, general Tod Volters, rekao je da su američke trupe potrebne na Kosovu, kako bi izdržale "maligne pretnje iz inostranstva", navodi se u izveštaju.

Na pitanje da li KFOR ostaje suštinska prepreka nestabilnosti na Zapadu Balkan, rekao je da je Kosovo uspešna priča za NATO i Zapad, ali je njegovo bezbednosno okruženje krhko.

- Regionalni angažmani SAD i NATO-a pomogli su Zapadnom Balkanu da učini značajnim napredak ka miru, stabilnosti i ekonomskom prosperitetu kroz veće evroatlantsko okruženje integracija. Uprkos ovom napretku, etničke tenzije, korupcija i maligni spoljašnji uticaji i dalje ugrožavaju stabilnost, a nastavak prisustva SAD-a je neophodan za jačanje savezničkog i partnerskog otpora ovim prijetnjama - poručio je on i dodao da je ključ ovih inicijativa eliminisanje regionalnih vojnika 26 zavisnosti od sovjetskih sistema.

Kandidat za komandanta američke komande Evrope, koji je ujedno i vrhovna komanda savezničkih komandanata Evrope, general Tod Volters-Foto: shape.nato.int

On je poručio da će podržati podržava razvoj "Kosovskih snaga bezbednosti" u skladu sa njihovim dogovorenim desetogodišnjim programom tranzicije, sproveden u bliskoj koordinaciji sa SAD i drugim NATO saveznicima.

Video: Kfor obezbeđuje most u Kosovskoj Mitrovici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    3. april 2019 | 16:50

    Sve u svoje vreme,ISTERALI SMO TURKE,AUSTRIJANCE,NEMCE,ISTERACEMO I VAS!!! NICIJA DO ZORE NIJE GORELA!!!

  • Nikolas

    3. april 2019 | 17:14

    GLEDAM NESTO OVOG AMERICKOG GENERALA TODA KAKO DELUJE ZASTRASUJUCE A ONDA SE SETIM ONE STRASNE NUKLEARNE PROBE SSSRa 1961 GODINE OD 100 MEGA TONA -PECURKA VISOKA 65KM. SIRINE PREKO 50KM.A ZEMLJA TRESE 8 RIHTERA NEPREKIDNO SAT VREMENA -MOZE DA UNISTI JEDNU ZEMLJU-STRASNO!!!

  • Voki

    3. april 2019 | 17:36

    Vi ste malignitet na srpskoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA