Lider DSS podržao proteste, ali ne i nepromišljene zahteve: Mogu biti kontraproduktivni

Na pitanje šta je ideja DS S-a kako se boriti za što bolji izborni rezultat, Jovanović smatra da je potrebna promena političkog, odnosno izbornog sistema, reindustrijalizacija, represivna kaznena politika u oblasti korupcije

  • 52

Lider Demokratske stranke Srbije (DS S) Miloš Jovanović rekao je da ta stranka podržava građanske proteste, ali je ocenio da nepromišljeni zahtevi mogu biti štetni.

- Kao što znate, mi nismo član Saveza za Srbiju niti smo potpisnici takozvanog Sporazuma s narodom koji je inspirisao taj isti SZS - rekao je Jovanović za današnu "Politiku", odgovarajući na pitanje da li ta stranka podržava okupljanje dela opozicije 13. aprila u Beogradu.

Upitan zašto ne žele da se pridruže tom delu opozicije, kaže da nisu u SzS zato što smatraju da je danas više nego ikada ranije potrebno znati "šta se radi, kako se radi, i to raditi neostrašćeno i hladne glave".

On je ponovio da zahtevi protesta moraju biti jasno definisani i da se moraju ticati medijskih, odnosno izbornih uslova i da takvi zahtevi mogu sve okupiti.

- Nažalost, maksimalistički zahtevi koji su se u poslednje vreme nepromišljeno izneli, biće samo kontraproduktivni - ocenio je Jovanović.

Na pitanje šta je ideja DS S-a kako se boriti za što bolji izborni rezultat, Jovanović smatra da je potrebna promena političkog, odnosno izbornog sistema, reindustrijalizacija, represivna kaznena politika u oblasti korupcije.

- Naravno, prethodno je neophodno dati jasne odgovore koji se tiču kako KiM tako i EU, i mi ih imamo - zaključio je Jovanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA