Haradinaj putuje u SAD? Nema detalja posete, spekuliše se o samo jednom razlogu

Od uspostavljanja takse premijer privremenih isntitucija u Prištini bio je izložen pritiscima i zahtevima za njihovo ukidanje ili suspenzijuod strane SAD i EU, ali je odbio da to učini, što je do dovelo i do otvorenih neslaganja i unutar vladajuće koalicije

  • 0

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj sutra će otputovati za Sjedinjene Američke Države rekli su za prištinske medije neimenovani izvori iz Vlade Kosova.

Portal gazetablic.com javlja da zvaničnici vlade Kosova i kabineta Haradinaja nisu potvrdili niti dali detalje putovanja premijera za SAD.

Portal piše da se ne znaju razlozi putovanja kosovskog premijera za SAD, ali se veruje da je razlog posete taksa od 100 odsto koja je uspostavljena na uvoz proizvoda iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Premijeru Haradinaju je u januaru ove godine odbijena viza za SAD, iako zvanično nije rečeno razlog je bilo uspostavljanje takse.

Od uspostavljanja takse premijer privremenih isntitucija u Prištini bio je izložen pritiscima i zahtevima za njihovo ukidanje ili suspenzijuod strane SAD i EU, ali je odbio da to učini, što je do dovelo i do otvorenih neslaganja i unutar vladajuće koalicije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA