Haradinaj pisao generalnom sekretaru NATO i zahvalio mu za bombardovanje Srbije: "Narod Kosova će uvek biti zahvalan" (FOTO)

Haradinaj je Stoltenbergu pisao povodom obeležavanja 70. godišnjice postojanja Alijanse u kojem pominje i NATO agresiju na Srbiju 1999, za koju kaže da je imala cilj da odbrani Kosovo

  • 62

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, saopštio je danas na Fejsbuku da je uputio pismo generalnom sekretaru NATO, Jensu Stoltenbergu kojem je poručio da će građani Kosova uvek biti zahvalni SAD i Alijansi.

Haradinaj je Stoltenbergu, kako navodi, pisao povodom obeležavanja 70. godišnjice postojanja Alijanse u kojem pominje i NATO agresiju na Srbiju 1999, za koju kaže da je imala cilj da odbrani Kosovo od, kako navodi, "genocida, ubistava i terora".

- Narod Kosova će uvek biti zahvalan državama članicama SAD i NATO-a - napisao je Haradinaj i dodaje da nakon dve decenije građani Kosova žive kao slobodni ljudi s evroatlantskom orijentacije i ciljem da se Priština pridruži ovom savezu.

- Pre dvadeset godina, NATO je branio prava naroda Kosova pred licem genocidne kampanje ubistava i terora. Narod Kosova će uvek biti zahvalan državama članicama SAD i NATO. Sada, posle dve decenije, kao slobodni građani sa prirodnom i stabilnom evroatlantskom orijentacijom, nameravamo da budemo deo NATO saveza i dajemo svoj puni doprinos zaštiti vrednosti i principa bezbednosti, slobode i demokratije - napisao je Haradinaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danka

    5. april 2019 | 08:47

    Jos jedna u nizu provokacija.

  • caca

    5. april 2019 | 09:00

    Ovaj covek nije normalan,iz ociju mu izbija zlo i mrznja prema Srbiji!!!!

  • nikola

    4. april 2019 | 19:04

    I treba da im se zahvalite sto su izrucili nekoliko tona uranijuma na kosovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA