KFOR se oglasio posle britanskog i nemačkog upozorenja da se ne putuje na sever Kosova

Ambasada Velike Britanije u Prištini i nemačko Ministarstvo spoljnih poslova savetovali svoje građane da ne putuju na Kosovo i savetovali ih da izbegavaju putovanja u opštine na severu, osim kada je neophodno

  • 29

Portparol Kfora Vinćenco Graso izjavio je da je situacija na severu Kosova apsolutno pod kontrolom i da nema nikakvih znakova nemira, preneo je danas list Politika.

Graso je za taj list kazao da je situacija bezbedna, uporkos upozorenjima britanske i nemačke ambasade svojim građanima da ne putuju na tu teritoriju.

- Situacija na severu, kao i na celom Kosovu, apsolutno je pod kontrolom i nema nikakvih znakova ili dokaza o mogućim nemirima i nasilju - kazao je Graso.

Prema njegovim rečima Kfor saradjuje sa lokalnim institucijama i sa Vojskom Srbije i garantuje da nema pretnje stabilnosti.

- Garancija je da ne postoji neposredna pretnja stabilnosti na Kosovu i u celom regionu - rekao je Graso.

Graso je poručio da nema razloga za brigu i strah "od bilo čega" na Kosovu.

- Često izvodimo vežbe i pokazujemo svoje prisustvo na celoj teritoriji Kosova. Spremni smo da odgovorimo na svaki mogući izazov. Glasine o upadima s juga samo su spekulacije - ocenio je Graso.

Ambasada Velike Britanije u Prištini i nemačko Ministarstvo spoljnih poslova savetovali svoje građane da ne putuju na Kosovo i savetovali ih da izbegavaju putovanja u opštine na severu, osim kada je neophodno.

VIDEO: Vozila KFOR-a na severu Kosova

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA