I Haradinajev potpredsednik za ukidanje taksi: Došlo je vreme

Takav dijalog ili uslovljavanje nije u interesu nijedne zemlje - tvrdi Ljimaj

  • 6

Vicepremijer privremenih prištinskih institucija Fatmir Ljimaj izjavio je da je došlo vreme za ukidanje takse od 100 odsto na srpsku robu koju su prištinske vlasti uvele prošlog novembra, kao i da je vreme da se pregovara pošto je taksa, po njegovoj oceni, postigla deo namene zbog koje je uvedena.

Koopredsedavajući pregovaračkog tima Prištine za dijalog s Beogradom je u intervjuu koji je putem "Skajpa" dao tamošnjoj televiziji "Vizion Plus", ponovio da bi "Srbija trebalo da prizna stvarnost i prizna Kosovo kao nezavisnu državu".

- Postoje neki uslovi za koje očekujemo od Srbije da ih ispuni, a zatim omogući Kosovu da se pozabavi ovim pitanjem i da mu pruži priliku da nastavi dalje. U interesu je naših dveju zemalja da ozbiljno pristupimo pitanju pregovora. Ako počne dijalog ili dijalog sa uslovom, niko ne može garantovati i osigurati da jedna od strana ne postavi nove uslove na tom putu. Takav dijalog ili uslovljavanje nije u interesu nijedne zemlje - tvrdi Ljimaj.

Ljimaj - Printskrin: Youtube/Kosova Press

On navodi da partneri u koalicionoj vladi u Prištini imaju različite poglede po pitanju takse i da je njihov stav da "ne treba ukidati taksu pre nego što Srbija ispuni određene uslove".

- Sada imamo signale iz Srbije da je spremna da ispuni neke od zahteva Kosova. Političke odluke nisu trajne. Treba ih adresirati u određenoj fazi kako bi se procenilo da li je cilj postignut ili ne? Verujemo da smo već u fazi u kojoj verujemo da smo ostvarili ciljeve s taksom i da možemo da dođemo do zaključka da Srbija ispunjava uslove i time privremeno obustavimo taksu pod uslovom da Srbija ispunjava zahteve Kosova - rekao je Ljimaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zilot

    6. april 2019 | 12:13

    Ukinuli ili ne Kosovo je srce Srbije.Nema priznanja nema predaje

  • Markić

    6. april 2019 | 11:43

    Namlatili se para od šverca robe prilikom taksi i sada bi da ih ukinu!

  • Zina

    6. april 2019 | 11:39

    Ovo nigde nema da mora neko da kupuje nesto sto mu se ne svidja , verovatno ima negde jeftinije bolje .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA