Bačeni smo u slepu ulicu: Vučić o blokadi dijaloga sa Prištinom

Teško je videti izlaz iz ćorsokaka, u kojem smo se našli ne svojom krivicom - rekao je predsednik Srbije

  • 26

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom aktuelnog stanja u dijalogu sa Prištinom, koji je obustavljen zbog prištinskih taksi na srpsku robu, da se nalazimo u slepoj ulici u koju smo bačeni, i izrazio uverenje da ta mera može biti ukinuta samo jačim pritiskom na Prištinu.

- Teško je videti izlaz iz ćorsokaka, u kojem smo se našli ne svojom krivicom. Bačeni smo u slepu ulicu, a neko drugi je pažljivo vozio do nje - istakao je Vučić u izjavi novinarima tokom posete Petrovca na Mlavi u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Izrazio je nadu da će biti vršen jači pritisak na Prištinu da ukine takse, i dodao da veruje da je to moguće, ali i da se plaši da to neće učiniti.

- Time smo u problemu. Nije nimalo lakše što su oni u težem problemu. Za nas je od ogromnog značaja da čuvamo stabilnost, da možemo da trgujemo sa Prištinom i svima drugima. Da možemo da radimo, jer u radu i ekonomiji ne mogu da nas pobede - poručio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA