≫ 

Lideri SzS ogradu sa Trga doneli ispred Skupštine grada: Prethodno otkazali šetnju do Pinka, položili venac za Olivera ispred te televizije (FOTO) (VIDEO)

Za razliku od prethodnih okupljanja, građani su u protestnu šetnju krenuli od zgrade Vlade Srbije, gde su več počeli da se okupljaju

Večeras je u Beogradu održan 18. po redu građanski protest "Jedan od pet miliona", iza kog stoji i deo opozicije. Za razliku od prethodnih sedmica, građani su se okupili ispred zgrade Vlade Srbije, a iako je prethodnih dana bilo najavljivano da će se odatle krenuti u šetnju prema zgradi televizije Pink, do toga nije došlo.

ZAVRŠEN 18. PROTEST U BEOGRADU, OPOZICIJA POZVALA GRAĐANE DA DOĐU 13. APRILA NA VELIKI SKUP

Posle obraćanja Marka Bastaća, 18. po redu protest u Beogradu je završen, a građani su pozvani da dođu na veliki skup koji je zakazan za 13. april.

Lideri SzS sa demonstrantima ispred Skupštine grada beograda-Foto: Nikola Tomić

ZAMENIK GRADONAČELNIKA NAJAVIO KRIVIČNE PRIJAVE

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je večeras divljanje pristalica Boška Obradovića i njegovih pomagača Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića koji su uništili gradilište na Trgu Republike i najavio da će "biti podnete prijave za naknadu štete protiv organizatora ovih huligana".

Foto: Nikola Tomić

GRAĐANIMA SE OBRATIO MARKO BASTAĆ

Predsednik opštine Stari grad, Marko Bastać, obraća se demonstrantima ispred Skupštine grada.

UČESNICI PROTESTA STIGLI ISPRED SKUPŠTINE GRADA

Na čelu protestne kolone su transparent "Jedan od pet miliona" i kamion sa ozvučenjem, a odmah iza su lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Boško Obradović, Borko Stefanović, Janko Veselinović i Nikola Jovanović. Oni nose delove metalne ograde kojima je bila zatvorena Kolarčeva ulica.

SRUŠENA ZAŠTITNA OGRADA U KOLARČEVOJ ULICI

Učesnici protesta su uklonili zaštitnu ogradu koja je postavljena u Kolarčevoj ulici zbog rekonstrukcije Trga.

- "Uzmite sve što ima usput, da oslobodimo grad" i "Sklonite Vesićeve barikade, da oslobodimo prestonicu, da pokažemo čiji je ovo glavni grad, čija je prestonica" -  čulo se preko razglasa sa kamiona.

Foto: Nikola Tomić

Ogradu, kako su najavili organizatori protesta, nose ispred Skupštine grada Beograda.

MINISTAR STEFANOVIĆ: INCIDENT ISPRED VLADE SRBIJE

Ministar Nebojša Stefanović oglasio se na Tviteru i poručio da su demonstranti jajima gađali policajce ispred Vlade Srbije.

PROTESTNA PETNJA KRENULA OD VLADE SRBIJE KA TRGU REPUBLIKE

Demonstranti su se u jednom trenutku sreli sa učesnicima protestne šetnje građana za spas potopljene Valjevske Gračanice.

Učesnici protesta pomerili su se u jednu traku i propustili učesnike litije koji su pored njih u suprotnom pravcu prošli sa transparentima za spas potopljenog manastira, pevajući himnu svetom Savi.

OKUPLJENIM GRAĐANIMA SE ISPRED VLADE SRBIJE OBRATIO BRANISLAV LEČIĆ

Okupljenima se ispred Vlade Srbije obratio glumac Branislav Lečić.

- Mitroviću, naseo si! Nikada mi nismo planirali da maltretiramo građane da idu dva sata do tvoje televizije. Džabe si postavljao ozvučenje da se ne bismo čuli, džabe si doveo policajce u civilu ispred televizije, za koje će morati da se utvrdi ko im je dozvolio da budu tu - obratio se Lečić Željku Mitroviću i sa kamiona ispred Vlade Srbije poručio da nije ni bilo u planu da se blokira deo grada i televizija Pink.

Okupljenima se ispred Vlade Srbije obratio glumac Branislav Lečić-Foto: Nikola Tomić

Rekao je da oni ne osvajaju Pink tako i da neće dozvoliti da neko strada.

- Ali, Mitrović će morati da nam odgovori na pitanje: "Ko je platio emitovanje spota o Oliveru Ivanoviću pre nego što su ga ubili?" Mi poručujemo da će ubice biti pronađene, a svako ko je kršio zakon biće kažnjen. Samo treba da budete uporni i hrabri i da izdržite. Borimo se za državu u kojoj će vladati pravo i pravda. A 13. aprila ćemo doći da se izborimo za ono što nam pripada, a to je naša sloboda. Naravno da nećemo otići kod Željka Mitrovića. Mi se u tom blatu valjati nećemo! - rekao je on i dodao:

Foto: Nikola Tomić

- Ova narodna pobuna dovešće do rezultata zahvaljujući našoj upornosti. Mi smo ti koji štitimo zakon, oni su ti koji ga krše. Nama nije cilj da se ovaj narod podeli i zavadi. Naš cilj je sloboda i povratak svih vrednosti ovog naroda i institucija. Nismo izvršili 6. oktobar i sada če on trajati sve dok ne bude završen.

Posle obraćanja, građani su formirali kolonu i krenuli ka Trgu i to Ulicom kneza Miloša i kralja Milana, a njima su se priključili i studenti koji su oko 16 časova krenuli sa Novog Beograda.

LIDERI SAVEZA ZA SRBIJU ISPRED PINKA POLOŽILI VENAC ZA OLIVERA IVANOVIĆA

Nešto pre 18 časova, lideri Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Boško Obradović, Borko Stefanović, Vuk Jeremić i Zoran Lutovac, položili su venac sa slikom Olivera Ivanovića ispred zgrade televizije "Pink" i porukom "Saznaćemo ko te je nanišanio spotom na Pinku. Obećavamo".

Nešto pre 18 časova, lideri Saveza za Srbiju položili su venac sa slikom Olivera Ivanovića ispred zgrade televizije "Pink"-Foto: Telegraf.rs

- Lideri SzS pred zgradom TV Pink ostavili su venac i fotografiju u počast ubijenog Olivera Ivanovića i za sve žrtve Pink propagande. Pred zgradom Pinka bili su neki ćelavci, navijači i puno policije - rekao je Borko Stefanović.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da učesnici protesta neće ići večeras do zgrade televizije Pink kao što je bilo planirano, jer kako je rekao ne žele da daju priliku vlasti da "ubaci svoje ljude" među demonstrante i tako izazove incidente.

Đilas je agenciji Beta rekao da će umesto do televizije Pink učesnici protesta krenuti ka platou kod Trga gde će im se obratiti šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

- Otići ćemo pred televiziju Pink kada stigne sloboda i kada izgubi nacionalnu frekvenciju. Tada ćemo napraviti veliku proslavu - kazao je on.

Lideri SzS pred zgradom TV Pink ostavili su venac i fotografiju u počast ubijenog Olivera Ivanovića-Foto: ATA Images

Ispred ulaza u zgradu Pinka od juče su postavljeni zvučnici. Danas su na toj zgradi vidljivi i transparenti: "Stop nasilju, samo ljubav", "Nikad više Goca Uzelac", "Boško, Gocu ti nećemo oprostiti" i "Điki, vrati pare".

Ispred ulaza u zgradu Pinka od juče su postavljeni zvučnici, a danas i transparenti: "Stop nasilju, samo ljubav", "Nikad više Goca Uzelac", "Boško, Gocu ti nećemo oprostiti"-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Željko Mitrović, vlasnik TV Pink je u svojim ranijim objavama na društvenoj mreži Tviter, pozvao predstavnike opozicije da dođu i najavio da ih on "spremno čeka u ulozi DJ-a", a ispred ove televizije danas su postavljeni stolovi sa osveženjem.

STUDENTI KRENULI KA VLADI SRBIJE

Nešto posle 16 časova u Studentskom gradu su se okupili i studenti, koji će se, prema njihovim najavama, spojiti sa protestantima kod zgrade Vlade, odakle će zajedno nastaviti ka zgradi Pinka.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Prisutnima se u Studenjaku obratio i pisac Marko Vidojković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vasa paris

    6. april 2019 | 19:05

    Dosadni su vise zasto ne pocnu strajkom gladju sa zuckom na celu

  • milos

    6. april 2019 | 19:30

    Kako ih samo nije sramota da pokojnog Olivera koriste za svoje proteste.Oni nemaju ni malo stida ni srama.

  • Draško

    6. april 2019 | 18:29

    U Pink nisu smeli ni da privire.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA