≫ 

Opozicija bi trebalo da napusti iluziju da se mitingom menja vlast: Mićunović poručio da jedino dijalog vodi afirmaciji demokratije

Jedino dijalog vodi afirmaciji demokratije, a jedino demokratija garantuje trajni mir - rekao je osnivač i prvi predsednik Demokratske stranke

  • 81

Osnivač i prvi predsednik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović ocenio je da bi opozicioni blok trebalo da napusti iluziju da se mitingom i bez izbora može promeniti vlast i sistem.

- Bojkot parlamenta je glupost. Jedino dijalog vodi afirmaciji demokratije, a jedino demokratija garantuje trajni mir. Znam da mnogi sporo shvataju elementarne istine da je bolje razgovarati nego tući se - rekao je za "Politiku" Mićunović, inače narodni poslanik sa najdužim stažom.

Mićunović je, upitan da iznese svoja očekivanja o tome šta će se dešavati na predstojećim mitinzima, rekao da se nada da je sve to samo "pokazivanje mišića".

Vlast, kako je rekao Mićunović, "mora da razgovara sa nezadovoljnim građanima i ispunjava obaveze koje imamo kao kandidat za ulazak u EU, poštujući sve vrednosti i pravila parlamentarne demokratije".

Dragoljub Mićunović ocenio je da bi opozicioni blok trebalo da napusti iluziju da se mitingom i bez izbora može promeniti vlast i sistem.-Foto: Nikola Tomić

S druge strane, naveo je, opozicioni blok mora da "napusti širenje iluzije da se jednim mitingom, bez izbora može promeniti i vlast i sistem".

On je dodao da se nada da akteri ovog, kako je naveo, "zakazanog dvoboja", shvataju te stvari.

- Znamo, samo, da je do sada u istoriji bilo mnogo lakše zaglupljivati ljude, nego ih prosvećivati - dodao je Dragoljub Mićunović.

VIDEO: Opozicija blokirala ulaz u Skupštinu grada

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nnana

    7. april 2019 | 12:55

    Narusavanjem izgleda Beograda i unistavanjem se ne pobedjuje na izborima.

  • Ćomi

    7. april 2019 | 12:25

    Uzalud opomene kad moraju gazdama da polože račun za obavljen posao i dobijene pare ta to.

  • Ana

    7. april 2019 | 15:48

    Opozicja bi trebalo da shavai da je narod taj koji odlučuje a ne mitinzi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA