Da li na Kosovu može doći do eskalacije nasilja? Oglasio se portparol Kfora, evo šta je rekao o bezbednosnoj situaciji na KiM

Kfor je u potpunosti posvećen zaštiti svih ljudi, otuda i saradnja sa srpskim vojnim zvaničnicima kako bi se sprečila svaka neočekivana akcija - rekao je Vinćenco Graso

  • 84

Portparol misije Kfor Vinćenco Graso izjavio je da nema indicija da bi na severu Kosova moglo doći do bilo kakvih jednostranih ili nasilnih akcija i ocenio da na destabilizaciju na tom području jedino ukazuju "spekulacije" koje kako je naveo, šire pojedinci i neki mediji.

- Kfor je u potpunosti posvećen zaštiti svih ljudi. Otuda i saradnja sa srpskim vojnim zvaničnicima kako bi se sprečila svaka neočekivana akcija ili dogadjaj koji bi bio štetan i za Kosovo i za Srbiju - kazao je Graso za Večernjih novosti od nedelje.

On je dodao da je nedavna zajednička vežba Kosovskih bezbednosnih snaga i Vojske Albanije "primer loše upotrebe retorike".

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Združena vežba nekolicine pripadnika Vojske Albanije i Kosovskih bezbednosnih snaga predstavljala je uvežbavanje sposobnosti potrage i spasavanja ali je u pojedinim medijima predstavljena kao pretnja organizovanih nasilnih akcija na severu Kosova - kazao je portparol Kfora.

Podsetimo, prošle nedelje su, grupe vojnika iz različitih država članica NATO koje čine deo Kfora, među kojima su bila i četvorica albanskih vojnika prošetala od mosta na Ibru do spomenika Knezu Lazaru, što je izazvalo različite komentare u javnosti i spekulacije šta se krije iza toga.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadica

    7. april 2019 | 12:04

    Niko nece dozvoliti da dodje do nasilja . Srbe ce zastititi KFOR . Mislim da je ovo jos jedna jeftina provokacija Albanaca .

  • star

    7. april 2019 | 11:09

    Nisam siguran da je Kfor u potpunosti posvećen zaštiti svih ljudi na Kosovu, da je tako nebi doyvolio vojnicima Albanije da se šetkaju severo Kosova.

  • Kica

    7. april 2019 | 11:11

    Oni samo provociraju, da vide kako ce Srbija da reaguje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA