≫ 

Priština je svojim postupcima ukinula dijalog: Vučić Skatu preneo stav Srbije, evo kada može da se očekuje nastavak pregovora

Međunarodna zajednica je ranije trebalo da se bavi problemima koji su doveli do zastoja u dijalogu - rekao je Aleksandar Vučić

  • 61

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skata, sa kojim je razgovarao o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je istakao da je, neispunjavanjem jedinog uslova iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO, usvajanjem platforme o pregovorima, formiranjem vojske Kosova i uvođenjem taksi na robu iz Srbije, Priština ukinula dijalog.

Nisam optimista, ali ako Priština povuče takse, Srbija je spremna da razgovara, rekao je Aleksandar Vučić-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je naglasio da je međunarodna zajednica ranije trebalo da se bavi problemima koji su doveli do zastoja u dijalogu, naročito pokušajima ukidanja taksi na srpsku robu.

- Nisam optimista, ali ako Priština povuče takse, Srbija je spremna da razgovara - naveo je predsednik Vučić.

Ambasador Skat je naglasio da SAD podržava povratak dijalogu-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ambasador Skat je naglasio da SAD podržava povratak dijalogu i istakao da je neophodno naći način za nastavak razgovora, jer je zajednički interes i Srbije i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da se postigne kompromis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    8. april 2019 | 21:58

    ZEMLJA SE CUVA ORUZJEM ISTO ONAKO KAKO CUVA PUTIN SVOJU RUSIJU A NE BLEBETANJEM U VETAR !

  • minja

    8. april 2019 | 14:44

    Priština i Beograd moraju da se dogovore o početku pregovora ,samo mora Priština da ukine takse.

  • Sara

    8. april 2019 | 13:58

    Priština je svojim odlukama sabotirala dijalog i pokazala da isti ne želi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA