≫ 

Hoće li neko reagovati što mi ratni zločinac preti? Oglasila se Aleksandra Jerkov posle niza uvreda koje joj je uputio Vojislav Šešelj

Uopšte me ne interesuju njegove uvrede, on mene ne može uvrediti, interesuju me samo krivična dela na koja institucije ne reaguju - napisala je poslanica Demokratske stranke na Tviteru

  • 44

Posle pretnji koje je Vojislav Šešelj putem Tvitera uputio Aleksandri Jerkov, kada je rekao da će je "ošišati, namatazi katranom i uvaljati u perje", oglasila se i poslanica Demokratske stranke, koja je pitala da li će je neko zaštititi.

- Ima li neke institucije u ovoj zemlji koja će ragovati na to što mi osuđeni ratni zločinac već godinu dana upućuje otvorene pretnje? Uopšte me ne interesuju njegove uvrede, on mene ne može uvrediti, interesuju me samo krivična dela na koja institucije ne reaguju - napisala je ona na Tviteru.

Iz Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine ovim povodom su se oglasili i tražili da se Šešelju oduzme mandat.

LSV navodi da Šešelj od devedesetih širi mržnju, preti i fizički napada, ali, kako tvrde, problem je u nereagovanju institucija i tvrdi da vladajuća većina već godinu dana krši Zakon o izboru narodnih poslanika i ne oduzima Šešelju mandat.

To se, smatraju, događa bez obzira na to što je, kako navode, obaveza prestanka Šeljevog poslaničkog mandata nastala presudom Žalbenog veća Mehanizma za međunarodnu krivične sudove, kojom je osuđen na 10 godina zatvora zbog podsticanja na progon, deportaciju i druga nehumana dela kao zločin protiv čovečnosti, počinjen u Hrtkovcima.

DS u saopštenju navodi da već godinu dana traži oduzimanje mandata Šešelju i pokretanje procesa zbog govora mržnje i otvorenih pretnji.

Podsetimo, Vojislav Šešelj uputio je putem Tvitera pretnje Aleksandri Jerkov, jer mu je zasmetala, kako je naveo, njena konstatacija da "Aleksandar Vučić garantuje kako mu neće faliti ni dlaka s glave".

- Ja Aleksandri Jerkov garantujem da će njoj nestati sve dlake sa glave, glava biti namazana katranom i nalepljena guščijim perjem. Da se jasno vidi kako izgleda glavna guska srpske politike - napisao je lider radikala na Tviteru.

(Telegrafr.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vasa paris

    9. april 2019 | 17:34

    Sazaljevam te zato sto si zena ali karakter dno dna

  • Tff

    9. april 2019 | 13:51

    Treba ona biti osudjena jer ga naziva ratnim zlocincem

  • stane

    9. april 2019 | 17:23

    I TREBA DA TI RADI TO ŠTO TI RADI,ŠTA MISLIŠ HAG GA OSUDIO ALI ZAŠTA ZA GOVOR MRŽNJE I DA MU POKRIJE TO VREME U PRITVORU,TI SI POSLEDNJA KOJA MOŽE DA NAZIVAŠ RATNIM ZLOČINCIMA LAZAREVIĆU,DELIĆU,PAVKOVIĆU I DR HEROJIMA ODBRANE ZEMLJE,ATI ETO TI BEČ KOJI TE JE DELIMIČVO ŠKOLOVAO DA RADIŠ TO ŠTO RADIŠ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA