≫ 

Teroristi smeta istina! Haradinaj smenio još jednog predstavnika Srpske liste zbog izjave o NATO bombardovanju

Neprihvatljiv je takav jezik mržnje od strane dotičnog ministra - naveo je Haradinaj u saopštenju

  • 24

Premijer tzv. države Kosovo, Ramuš Haradinaj, smenio je danas ministra lokalne samouprave Ivana Todosijevića, zbog njegovih izjava o bombardovanju SR Jugoslavije 1999. godine.

Na dan kada se obeležavalo 20 godina NATO agresije na našu zemlju, Ivan Todosijević je u Zvečanu, posle polaganja venaca, poručio da je to “tužan dan za Zvečan, dan kada se svi sećamo nastradalih građana iz ove opštine koji su dali svoj zivot braneći svoju zemlju.

Haradinaj je, međutim, posle pisanja stranih medija i pritiska koji je vršen, tek sada odlučio da smeni Todosijevića.

- Danas sam odlučio da smenim ministra lokalne samouprave Ivana Todosijevića. Neprihvatljiv je takav jezik mržnje od strane dotičnog ministra. Besmisleno je kako danas jedan od naših kolega izražava toliko neznanja, mržnje i uvrede žrtvama Račaka, drugim žrtvama Miloševićevog režima, kao i prihvatanju i odobravanju da se založio za teror ovog režima. To nije opravdano - poručio je Haradinaj.

- U vladi koju vodim, neće biti mjesta za bilo koga tko na bilo koji način vrijeđa druge na etničkoj, rasnoj, vjerskoj ili drugoj osnovi, niti one koji namjeravaju usvojiti takve politike. Odluka stupa na snagu odmah - navodi Haradinaj u saopštenju.

Podsetimo, krajem marta Haradinaj je smenio i zamenicu ministra pravde Vesnu Mikić iz Srpske liste, zbog objave na Fejsbuku o NATO bombardovanju.

U Vladi i institucijama Republike Kosovo, nema mesta za individualnost, bez obzira na etničku pripadnost, kao ni nipodaštavaje zajedničkih evro-atlantskih vrednosti. Posebno imajući u vidu da je država Kosovo stvorena upravo na ovim vrednostima. Izjava zamenice ministra u Ministarstvu pravde, Vesne Mikić, po kojoj je NATO bombardovanje bilo genocid nad državom i srpskim narodom je neprihvatljiva i predstavlja govor mržnje, koji je sankcionisan Ustavom i zakonom. Stoga, sam danas razrešio dužnosti zamenicu ministra Mikić - napisao je tada Haradinaj na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadica

    9. april 2019 | 13:54

    Samo trazi povod da jednog po jednog Srbina udalji sa vlasti.

  • Petar Erak

    9. april 2019 | 14:02

    Siptari su osetili da je kraj njihovim lazima i sad pokusavaju silom, pretnjom i izborima da se odrze na vlasti ali dzabe im sve to,nema vise ko da ih stiti.

  • Mila

    9. april 2019 | 13:52

    Po ovome svako ko ne deli Haradinajevo miisljenje biva smenjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA