Napredak u dijalogu Beograda i Prištine važan za ceo region: Sebastijan Kurc o uticaju Beča na širenje EU

Kurc je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, kazao da bi ga radovalo ako bi dijalog napredovao jer je on važan za ceo region

  • 6

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ocenio je danas da bi napredak u dijalogu Beograda i Prištine bio važan korak ne samo za te dve strane, već i šansa za ceo region.

Kurc je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, kazao da bi ga radovalo ako bi dijalog napredovao jer je on važan za ceo region.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Priznao je da u EU postoje uvek neke zemlje koje su uzdržane po pitanju širenja na Zapadni Balkan, ali da zvaničan Beč pokušava da na njih utiče i da je uspela da kod nekih promeni svest.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagondzija

    9. april 2019 | 16:56

    Ne zna se ko je veca budala ko te postavio ili ko te slusa

  • Milorad Vujicic

    9. april 2019 | 16:00

    A sto vi gospodine kurce ne promjenite svoju svest u skladu sa UN i sa zakonom od boga datom i povucete priznanje kosova i pocnete razmisljati svojom glavom a ne histerijom ,bogohuljenjem,nepravdom,silom,koristeci prave vrednosti drustva i demokratije sa postivanjem drzava i njihove prirodne teritorije.Sramota za evropu i vrednosti koje podrzava.

  • Leon

    9. april 2019 | 15:30

    Deklarativno jedno, životvorno drugo.Vi ste svi šiptarski lobisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA