LDP o rivalstvu vlasti i opozicije: Kriju se iza građana dok se međusobno napadaju

- Lične optužbe su dobile primat nad pitanjima koja su od životnog značaja. Evropa, ljudska prava, pomirenje u regionu, ekonomija - danas su u drugom planu - piše u saopštenju Liberalno-demokratske partije

  • 43

"Pogrešna vlast" i "prava opozicija", a po njenoj meri, svakoga dana ovu zemlju udaljavaju od Evrope i uvode nas u nestabilnost, koja nije samo unutrašnja, već može imati regionalni nivo, konstatuje Liberalno-demokratska partija u saopštenju dostavljenom medijima.

- Izjave predstavnika Saveza za Srbiju, u kojima nastavljaju da šire ideje koje su u suprotnosti sa idejama moderne i evropske Srbije, pokazatelj su da oni nisu alternativa ovoj vlasti, već jedan od razloga zašto u ovoj zemlji ne može da se napravi opozicija kakva je građanima potrebna - naveli su u saopštenju.

Kažu i da umesto odgovora na pitanja koja muče društvo, mi u 2019. imamo ljude koji su okupirali opozicioni prostor i govore kako bi stavljali pitanje ljudskih prava na referendum, a hapsili one koji već decenijama objašnjavaju da kosovska realnost ne može da se ignoriše samo zato što su srpski nacionalisti tako odlučili.

- Lične optužbe su dobile primat nad pitanjima koja su od životnog značaja. Evropa, ljudska prava, pomirenje u regionu, ekonomija - danas su u drugom planu. Postoje samo tabloidna optuživanja i jalove međusobne pretnje i uvrede. U tome prednjače lideri Saveza za Srbiju, za koje je politička scena postala postala pozornica za performanse, a u tome ih, nažalost, prate delovi građanske Srbije, koji misle da će biti glasniji ako marširaju sa onima koji govore da su ideje Nikolaja Velimirovića njihov san i cilj - smatra LDP.

Primećuju da i vlast i opozicija ćute o presudi Radovanu Karadžiću, o godišnjici sramne opsade Sarajeva i "sve vreme se kriju iza građana dok se međusobno napadaju".

LDP u saopštenju poziva prave građanske snage, organizacije civilnog društva, pojedince da se ovakvim pojavama odupremo jasnim planom, koji i vlasti i takozvanoj opoziciji poručuje da u državi postoji spisak problema koji je važniji od njihovih odnosa.

Rešavanje situacije na Kosovu, čuvanje Bosne i Hercegovine, mir u regionu, afirmisanje ljudskih i manjinskih prava, otvaranje dijaloga u društvu o medijskim slobodama, političkom sistemu i izlazak iz krize - to su teme oko kojih treba da se okupimo, poručuje LDP u sopštenju i napominje da je sve drugo lična borba lišena politike, u kojoj su građani u drugom planu, a pojedinačni interesi i partijska borba i rovovi jedini cilj i svrha.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ina

    10. april 2019 | 07:41

    Narod daje podršku onima ko vodi politiku u njegovom interesu.

  • Miki

    9. april 2019 | 22:56

    Opozicija je u Srbiji jako nisko na skali podrške građana, ne čudi osuda na svim nivoima.

  • Gaga

    9. april 2019 | 22:55

    Jovanović ume da zadrži neutralnost, jer ne bi da ga propala opozicija povuče na dno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA