≫ 

Lokalne baje iz Prištine umislile da mogu da ponižavaju Srbiju! Vučić najavio razgovor sa Merkel, Putinom i Sijem, pa onda odluka o daljim potezima (FOTO)

Predsednik Vučić najavio je u Mostaru da će danas imati duge razgovore s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, nakon čega očekuje donošenje odluke u vezi sa izborima koje je Hašim Tači raspisao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić sastali su se u Beogradu s 137 predstavnika Srba sa celog Kosmeta.

Sastanak je počeo u podne u Palati "Srbija", posle čega se predsednik Vučić obratio javnosti i rekao da će predstavnici Srba s Kosmeta u narednih sat vremena doneti odluku da li će učestvovati na izborima za četiri opštine na severu Kosova.

- Zahvaljujući neodgovrnom delovanju prištinskih vlasti i pojedinih svetskih sila, Srbija se nalazi u teškom položaju - poručio je on i podsetio da pored uvedenih taksi, Albanci takođe i dalje izbegavaju da ispune jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO.

Rekao je da je smisao svega što kosovski Albanci rade da se Srbima na KiM oduzme pravo da slobodno misle, da imaju svoju glavu i da pominju svoju državu Srbiju. Zato se, kaže, vrši kampanja protiv Srpske liste i zato su i raspisani lokalni izbori na severu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kosovski Albanci žele da ukinu Srbima pravo na mišljenje, rekao je on i dodao da je Todosijević razrešen samo zato što je rekao istinu o Račku iako , kako kaže, danas svi znaju da je to bilo fabrikovanje od strane Vilijama Vokera.

- Kao da su oni fini momci, koji su se borili za slobodu protiv nekih zlokovaca, kao da je Todosijević pobio 19 svedoka, a ne neko drugi. Izgovorio je nešto što se ne sviđa albanskom kriminalnom lobiju...Todosijeviću, ne smeš da budeš tu...Ali, to je usmereno da Srbi nemaju svoju glavu, ne smeju da misle, samo oni koju služe njihovim interesima i koji neće da pomenu državu Srbiju - i dodao da oni imaju podršku SAD i nekih zapadnih zemalja, traže Srbe poslušnike koji nikad neće pomunuti Srbiju, već hoće lepo da žive na Kim, sa Albanciam i da Srbija sa tim nema nikakve veze.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Rekao je da se neskriveno radi na ujedinjenju Kosova i Albanije i da se svi, uključujui međunarodnu zajednicu, prave da to ne vide.

- Srbe nisu ni pitali za izbore koji su raspisani za 19. maj. Ana Brnabić i ja smo pozvani na sastanak u Berlin 29. aprila, gde će biti i Tači i Haradinaj, pa sam zamolio predstavnike Srpske liste da sačekaju, što se tiče naših mera i odgovora. Želim da obavim razgovor sa Angelom Merkel, sa kineskim predsednikom sa kojim ću se sastati u aprilu, a imaću i razgovor sa Vladimirom Putinom, pa sam zamolio da sačekaju sa odgovorom - rekao je predsednik Vučić.

Rekao je da se za pregovarački sto neće vratiti dok se ne ukinu takse, pa "makar ga neko maljem udario u glavu".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić sastali su se u Beogradu s 137 predstavnika Srba sa celog Kosmeta-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Lokalne baje koje su umislile da mogu da rade šta hoće i ponižavaju Srbiju neka zaborave to. Kad ukinu takse, onda možemo da sednemo za sto i pregovaramo - poručio je.

On je ukazao da mnogima ide na ruku unutrašnja destabilizacija Srbije, ali da on o tome ne može da govori javno.

- Ja mislim da je naš narod pametan i da to dobro razume - rekao je Vučić novinarima, na pitanje kome ide na ruku unutrašnja destabilizacija Srbije.

Na pitanje kako bi Zapad reagovao da Srbija, u skladu sa Ustavom, raspiše parlamentarne izbore KiM, na koje bi Srbi sigurno izlazili, kao što je Pristina uradila raspisivanjem izbora u četiri srpske opštine na sever Kosmeta, Vučić je rekao da nije pametno da odgovara na to pitanje, jer misli mnogo gore, ali je izložen mnogo težim pritiscima.

- I moram da vodim račna da na racionalan, ozbiljan i odgovoran način vodim zemlju i da ni na koji način ne naškodim interesima i srpskog naroda na KiM i svih građana u Srbiji - rekao je Vučić.

VUČIĆ U MOSTARU NAJAVIO: ODLUKA O IZBORIMA U ČETIRI OPŠTINE NA SEVERU KOSOVA POSLE SASTANKA

Predsednik Vučić najavio je u Mostaru da će posle razgovora s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije biti donete odluke u vezi sa izborima koje je Hašim Tači raspisao za mesta gradonačelnika u četiri opštine na severu pokrajine, a o čemu već ima neke ideje.

Predsednik Vučić najavio je u Mostaru da će danas imati duge razgovore s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije-Foto: Tanjug/ Instagram . Budućnost Srbije

Vučić je juče, u izjavi novinarima u Mostaru, upitan da prokomentariše odluku Prištine o raspisivanju izbora, rekao da želi o tome najpre da razgovara s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

- Imaćemo duge razgovore sa stvarnim predstavnicima Srba, onima koji predstavljaju narod, a ne samo sebe. Očekujem da s njima donesemo odluke. Imam određene ideje -  rekao je predsednik Srbije.

On je naveo da niko od stvarnih predstavnika Srba nije konsultovan za to kada i na koji način da budu raspisani izbori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    10. april 2019 | 14:54

    Idemo bre u juris,a NATO ako sme da poleti ili posalje vojsku,samo napred,sad ima ko da ih rusi!!!

  • Borko

    10. april 2019 | 17:18

    To sto su oni numislili da su neko i nesto, to je njihov problem, mi cemo im dokazati da su niko i nista,

  • Tanja

    10. april 2019 | 17:18

    Srbija ima ogromnu podrsku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA