≫ 

Na čelu tzv. ministarstva odbrane u Prištini je čovek osuđen zbog ubistva vojnika na Košarama, Vulin poručio: Albanci žele zemlju bez Srba

Njihov cilj da isprovociraju da Srbija uradi nešto zbog čega bi mogli da "idu da plaču po svetu", i da objašnjavaju kako moraju da budu pomognuti, kao 1999. godine - izjavio je ministar odbrane

  • 3

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin gostujući izjavio je danas posle raspisivanja izbora za srpske opštine na Kosovu i Metohiji rekao je da prvo treba sačekati šta će reći tamošnji Srbi s KIM danas u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Hajde da sačekamo da vidimo šta će reći na prvom mestu Srbi sa Kosova i Metohije. Aleksandar Vučić nikada nije naređivao Srbima sa Kosova i Metohije, nego je razgovarao s njima i upoznavao ih sa situacijom, tako će biti i ovog puta - rekao je Vulin za TV Pink.

On je rekao da neosuđeni teroristi vode Kosovo, i dodao da je njihov cilj da isprovociraju da Srbija uradi nešto zbog čega bi mogli da "idu da plaču po svetu", i da objašnjavaju da moraju da budu pomognuti, kao 1999. godine.

Njihov cilj da isprovociraju da Srbija uradi nešto zbog čega bi mogli da "idu da plaču po svetu", i da objašnjavaju kako moraju da budu pomognuti, kao 1999. godine-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vulin je rekao da oni žele zemlju bez Srba, ne žele grobove da im vide, ni crkvu, i dodao da se radi o neosuđenim zločincima koji vode Kosovo i koji hoće da ponove svoje zločine.

- Ne pravi se vojska ako nećete da ratujete - rekao je Vulin i dodao da se na čelu takozvanog ministarstva odbrane u Prištini nalazi čovek koji je pravosnažno osuđen u Nišu za učesće u terorističkoj grupi koja je ubila pet vojnika na Košarama 1999.

Komentarišući pozive na međusobno priznanje, Vulin je rekao da iako je Briselski sporazum koji je bio potpisan ranije vodio ka priznanju, Aleksandar Vučić je uspeo da se izbori da se krene ispočetka i dodao da bi Priština sprovela sporazum da je to u interesu njihove nezavisnosti, a kao primer je naveo neformiranje zajednice srpskih opština.

VIDEO: Na Košare su navalili teroristi, NATO, Legija stranaca ali u Metohiju nisu ušli

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag Z.

    10. april 2019 | 10:55

    Dok god budu Kosovom rukovodili teroristi zločinci i ubice nikad neće biti postignut dogovor

  • slađa

    10. april 2019 | 12:03

    Prištinske vlasti su uradile sve da do mira koji bi bio moguć i trajan, zapravo, ne dođe. Srbi na KiM da ostanu jedinstveni. Ono što oni budu predložili, jer oni su na braniku otadžbine, biće prihvaćeno. Srbija neće ostaviti svoj narod na milost i nemilost uzurpatorima. Borićemo se pametno. Slika u svetu više nije kao 1999. Međnarodni odnosi su drugačiji i mi imamo važne prijatelje koji štite multipolarnost i koji uvažavaju miroljubivu politiku Srbije, uprkos strahovitim izazovima kojima je bila izložena do sada. Predsednik Vučić će doneti ispravne odluke, koje će istinski vratiti loptu u dvorište onih koji se ponašaju isto kako su do nazovi države i došli. Agresivno i krajnje neodgovorno prema čitavom regionu.Nije ovde samo pitanje štete koju neko želi srpskom narodu i državi, štetočine ne donose investicije, niti garantuju razvoj. Jedino što umeju i znaju je zveckanje oružjem i pokušaji otimanja imovine. Sve treba vratiti u UN. Ko nije poštovao evropsku regulativu, moraće da poštuje svetsku. Inače će u suprotnom, briselska administracija kamuflirati kao i do sada svoje neuspehe u pregovorima, a svetska organizacija ne može sebi da dozvoli novi rat na tlu Evrope.Uozbiljite se. Postoje mehanizmi koji su iznad regionalnih ili u okviru jedne Unije. Kojoj još uvek i ne pripadamo. Osim toga, postoje međunarodne arbitraže i sudovi koji će vrlo lako da se pozabave imovinskim pitanjima, kao i kršenjem CEFTA sporazuma.

  • Rile

    10. april 2019 | 15:34

    Ovo sto se desilo 1999 trebalo je posle smrti Tita .To je bila zelja Enver Hod ze da napadne Jugu i zauzme kosovo deo Makedonije i C Gor i napravi veliku albaniju Rama Haradinaj Taci su sledbenici Enver Hodze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA