≫ 

Policija zabranila skup Željka Mitrovića u subotu

U skladu sa zakonom, Policijska uprava za grad Beograd donela je zaključak o odbacivanju prijave, koju je podneo Željko Mitrovića, kao neblagovremenu i neusklađenu sa odredbama Zakona o javnom okupljanju, rečeno je za Tanjug u MUP-u

  • 34

Policijska uprava za grad Beograd zabranila je skup "Stop violence, just love" u organizaciji direktora "Pink internešnel kompani" Željka Mitrovića, koji je bio najavljivan za subotu, 13. aprila, u Beogradu, saznaje Tanjug u MUP.

U skladu sa zakonom, Policijska uprava za grad Beograd donela je zaključak o odbacivanju prijave, koju je podneo Željko Mitrovića, kao neblagovremenu i neusklađenu sa odredbama Zakona o javnom okupljanju, rečeno je za Tanjug u MUP-u.

Mitrović je policiji podneo prijavu za održavanje skupa ispred Skupštine grada Beograda, u periodu od 17 do 22 sata. On je, ranije danas, na svom Tviter nalogu naveo da je podneo prijavu za održavanje skupa.

- Uz poštovanje svih propisa, uputili smo zahtev MUPu za organizaciju događaja ''Stop violence, just love''. Izabrali smo lokaciju ispred Skupštine grada, da ne bi bilo da krademo goste! Pobednik je onaj ko skupi više ljudi, mi ne dovozimo nikoga, nudimo samo ljubav umesto nasilja - napisao je Mitrović na Tviteru.

Televizija Pink i njen vlasnik glavni i odgovorni urednik Željko Mitrović, neprijatno su iznenadjeni policijskom zabranom skupa "Stop violence, just love" ali će poštovati propise, navedeno je danas na sajtu ove medijske kuće.

Kako je navedno, "ovim činom policija je zabranila skup koji promoviše ljubav, toleranciju, zabavu i dobru muziku", a "nije sprečila niti zabranila nasilne skupove Saveza za Srbiju".

- Moramo da se zapitamo koga štiti policija, gradjane od nasilnika iz Saveza za Srbiju ili pripadnike Saveza za Srbiju od tolerancije, ljubavi i muzike - navedno je na sajtu TV Pink.

Takođe je navedeno da će, "za razliku od Dragana Đilasa, Boška Obradovića,  Vuka Jeremića i ostalih, TV Pink poštovati propise ove države i odluke nadležnih organa i ostati dosledna u promociji tolerancije, ljubavi i dobre muzike".

Foto: Marko Jovanović

Vlasnik TV Pink je najavljivao je da će napraviti muzički performans i da će se sa kamionima sa razglasom "pridružiti“ učesnicima protesta, koji je zakazan za subotu, 13. aprila u 15 sati, ispred Narodne skupštine, ali - preko puta ulice.

Video: Lideri SzS položili venac u čast Olivera Ivanovića ispred zgrade TV Pink

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    10. april 2019 | 15:20

    E smarate smisliti neku bolju rec od bot i sendvic pa se javite ispadate glupi!

  • Nikola

    10. april 2019 | 16:14

    Treba da zabrane sve skupove u subotu.

  • Nikola

    10. april 2019 | 13:38

    Ovi ne prijave skup plus lome ruse biju i niko ih ne zabranjuje ovaj covek uredno prijavi skup i to muzicki i zabrane mu. To je drzava Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA