Posle istorijske posete japanskog premijera Srbiji, njegov savetnik za bezbednost došao kod Dačića (FOTO)

U srdačnom razgovoru ocenjeno je da se odnosi između dve zemlje kreću uzlaznom putanjom

  • 1

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas specijalnog savetnika premijera Japana za nacionalnu bezbednost Kentaro Sonouru.

U srdačnom razgovoru ocenjeno je da se odnosi između dve zemlje kreću uzlaznom putanjom, a da su međusobni kontakti sadržajni, višeslojni i intenzivni. Potvrđena je zajednička opredeljenost za dalje jačanje političkog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i dalje povezivanje privreda dve zemlje.

Foto: Tanjug/Ognjen Stevanović

Izraženo je obostrano zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom saradnje, pri čemu je ocenjeno da je istorijska poseta premijera Japana Šinzo Abea Republici Srbiji u januaru 2018. dala novi, snažan podsticaj za dalje unapređenje sveobuhvatne saradnje.

Foto: Tanjug/Ognjen Stevanović

Razmenjena su i mišljenja o najznačajnijim regionalnim i globalnim pitanjima, uz spremnost za nastavak intenzivnog dijaloga i saradnje u međunarodnim forumima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    10. april 2019 | 20:31

    Srbija veoma ceni prisustvo i uključenost Japana u sva pitanja koja se tiču međunarodnih odnosa, ali i veoma poštuje pomoć koju je ta zemlja nesebično davala našem narodu kada je to bilo najpotrebnije. Japan je za Srbiju na neki način san koji treba ostvariti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA