Haradinaj priznao da je smena Rikala bila politička odluka, za druge srpske ministre tvrdi: Sami sebe su smenili

Rekao je da još nema plan ko će zameniti Todosijevića na mestu ministra administracije i lokalne samouprave

  • 24

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je samo Nenad Rikalo iz Srpske liste sa ministarskog mesta smenjen iz političkih razloga, a da su ministar administracije i lokalne samouprave Ivan Todosijević, pre njega i zamenica ministra pravde Vesna Mikić "sami sebe smenili".

Odgovornost za to je pripisao njima i, kako je rekao, njihovoj stranci.

- Smenio sam samo ministra Nenada Riklala i to je bila politička odluka, druga dva ministra su sami sebe smenili i odgovornost je na njima i njihovoj stranci. Nisam moćan da to promenim, i ubuduće, ako neko to ponovo učini, ja tu ne mogu ništa. Ne hvalim se da sam ih ja smenio, jer su oni smenili sami sebe - rekao je Haradinaj, koji je, kako je prenela RTK 2, pozvao na međusobno poštovanje.

Rekao je da još nema plan ko će zameniti Todosijevića na mestu ministra administracije i lokalne samouprave.

Haradinaj kaže da ga je govor Todosijevića u Zvečanu povodom 20-te godišnjice NATO agresije, veoma iznenadio i misli da on taj govor nije smislio sam, već da mu ga je neko napisao.

- Nije mi cilj da ponižavam ni Srpsku listu, niti bilo koju drugu stranku Srba, ali svako mora da pruži sopstveni doprinos saradnji, ne možete delovati samo u jednom pravcu - ocenio je Haradinaj.

Todosijević je na skupu u Zvečanu negirao da se u Račku dogodio masakr, te poručio da su albanski teroristi iz tzv. OVK činili zločine pre i tokom agresije NATO, pa i nakon uspostavljanje mirovne misije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    11. april 2019 | 19:58

    Haradinaju se u licu vidi koliko je pokvaren.

  • Lazar

    11. april 2019 | 17:58

    Predstavnici Kosova ima jasnu viziju i sve postupke sprovodi kako bi izazvala nezeljenu reakciju naseg naroda i same vlasti!

  • Viktor

    11. april 2019 | 18:27

    Priština ništa neće postići svojim provokacijama, beskrupuloznim ponašanjem, Srbija je zemlja koja se uvek bori za svoj narod na miran i dostojanstven način i tu je velika razlika. Srbija neće dozvoliti da se iko iživljava nad Srbima na KiM to je jedino što je sigurno u ovoj celoj priči!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA