Haradinaj već našao zamenu za Todosijevića iz Srpske liste

Todosijević je, inače, treći po redu predstavnik Srpske liste kojeg je Haradinaj smenio u nekoliko proteklih meseci

  • 2

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj imenovao je Adrianu Hodžić za novog ministra lokalne uprave, koja će na tom mestu zameniti dva dana ranije smenjenog člana Srpske liste Ivana Todosijevića.

Postavljene Hodžićeve, Haradinaj je objavio na svom fejsbuk profilu.

- Danas sam imenovao Adrianu Hodžić za ministra Ministarstva administracije lokalne samouprave, koja se ističe svojom predanošću u korist svih građana Kosova. Njen doprinos stvaranju mostova komunikacije i poverenja između zajednica na Kosovu je široko poznat - napisao je Haradinaj.

Todosijević je, inače, treći po redu predstavnik Srpske liste kojeg je Haradinaj smenio u nekoliko proteklih meseci.

Todosijević je smenjen zato što je na obeležavanju godišnjice NATO agresije u Zvečanu prošle sedmice negirao masakr u Račku i rekao da teror i nasilej nad Srbima i drugim manjinama na KiM vršili pripadnici terorističke tzv. OVK pre i tokom agresije, ali kasnije kada je uspostavljena mirovna misije.

Iz Srpske liste su reagujući na ove smene poručili da Haradinaj želi da u svojoj vladi ima poslužne Srbe koji ne smeju da misle svojom glavom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA