• 53
 ≫ 

Odbornici SNS čuvaju izbornu volju građana širom Srbije i Beograda: Posle odbrane Skupštine, na red došle i opštine

 ≫ 

Pored beogradskih opština, u akciju odbrane izborne volje građana uključili su se i odbornici drugih gradova, poput Paraćina i Užica

  • 53

Posle najave da će poslanici vladajuće koalicije braniti Skupštinu Srbije od eventualnih upada i nasilja opozicije, njima se pridružila i ekipa odbornika iz beogradskih opština Voždovac, Vračar, Savski venac, Zemun, Grocka i druge.

Pored beogradskih opština, u akciju odbrane izborne volje građana uključili su se i odbornici drugih gradova, poput Paraćina, Užica, Čačka, Niša.

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa opstinskim rukovodstvom i odbornicima vladajuće većine, doneo je odluku da od danas posle podne u prostorijama Opštine čuvaju izbornu volju Voždovčana.

-  Čuvamo izbornu volju građana, cuvamo institucije, cuvamo demokratiju, naš Voždovac, Beograd i čuvamo našu Srbiju od nasilnika Obradovica, Ðilasa i Jeremića, koji mesecima unistavaju Beograd. U institucije se ulazi na izborima, ne nasiljem i siledzijstvom - zaključio je Savić, saopšteno je iz opštine Voždovac.

Foto: Promo

Član Predsedništva SNS i predsednica Gradske opštine Savski venac, Irena Vujović, saopštila je danas da će funkcioneri i odbornici te opštine od danas biti u opštinskim prostorijama da bi sačuvali izbornu volju građana od, kako je navela, siledžija i tajkuna iz Saveza za Srbiju, koji bi nasilnim upadom u institucije da preuzimaju vlast.

Vujovićeva ističe da mesecima već tiha većina trpi teror lidera SzS Boška Obradovića, tajkuna i propalih političara Ðilasa i Jeremića, čiji je jedini politički program nasilje.

- Naš posao, kao demokratski izabranih predstavnika građana koji su na izborima dali apsolutnu podršku Aleksandru Vučiću i SNS, da svojim radom i rezultatima opravdamo njihovo poverenje. Zato ćemo zaštiti instituciju od onih koji bi na silu da menjaju izbornu volju građana - navela je Vujović.

Foto: Marko Jovanović

Istakla je da nasilje neće dozvliti i da su spremi da razgovaraju sa svim građanima, što i činimo svakodnevno, ali ne sa "fašistom Obradovićem i lopovima Ðilasom i Jeremićem".

Predsednik beogradske opštine Vračar Milan Nedeljković rekao je da će funkcioneri te opstine, kao i opštinski odbornici, čuvati izbornu volju građana.

- Kao demokratski izabrani predstavnici građana odlucili smo da na ovaj nacin stanemo na put nasilju koje se mesecima desava u Beogradu. Čuvamo naš Vračar, čuvamo institucije, a pre svega čuvamo izbornu volju građana - rekao je Nedeljković, saopšteno je iz te opštine, uz fotografije na kojima su odbornici u prostorijama opštine.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović rekao je da će demokratski izabrani predstavnici građana braniti njihovu izbornu volju.

- Tu smo da čuvamo Zvezdaru, Beograd i Srbiju od nasilne manjine koja sprovodi agresiju nad velikom većinom. Nećemo im dozvoliti da u instituciju opštine ulaze pretnjama, testerama i nasiljem koje Ðilas, Jeremić i Obradović sprovode mesecima unazad - naveo je Ignjatović u saopštenju.

On je zahvalio odbornicima Skupštine opštine Zvezdara na jedinstvu, i što čuvaju, kako je rekao, Skupštinu od nasilnika.

Odbornicka grupa SNS u Skupstini opstine Grocka odlučila je da od danas posle podne ostane u zgradi opstine, i na taj način, kako se navodi u saopštenju, čuva instituciju i izbornu volju građana od "nasilnika koji mesecima vrše teror".

- Jasno je da su fašista Obradović, i tajkuni Ðilas i Jeremić pokusali da izvrse drzavni udar, te su mesecima unazad agresivni, a vecina pristojne Srbije, koja ne deli mišljenje sa nasilnicima iz SzS, trpi uvrede, pretnje i izivljavanje te vandalske manjine.

Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Čuvaćemo Grocku od nasilnika iz SzS-a", navodi se u saopštenju te odborničke grupe.

Gradska opština Rakovica odlučna je u nameri da očuva institucije države od nasilnika i volju građana izraženu na izborima, rekao je danas predsednik GO Rakovica Vladan Kocić.

- Mesecima agresivna manjina koju predvode Đilas, Jeremić i Obradović vrši teror nad tihom, ali velikom većinom naroda. Iz Rakovice mi im poručujemo da je dosta. Stop nasilju"! - saopšrtio je Kocić.

Nećemo tolerisati nasilje, prebijanje novinara, pretnje, uvrede, upade u medije i državne institucije, rekao je on i naveo da će zaštititi Skupštinu GO Rakovica i druge institucije od vandala.

Predsednik gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić saopštio je večeras da će odbornici te stranke čuvati institucije i izbornu volju građana od nasilnika.

- Svedoci smo svakodnevnog nasilja koje na ulicama Beograda i Srbije Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović sprovode na ulicama Beograda nad svima koji se ne slažu sa njihovim programom haosa i bezumlja, a takvih je mnogo.

Nakon napada na žene, pokušaja upada u RTS i Skupštinu Grada, njihov plan je bio državni udar. Mi kao demokratksi izabrani predstavnici građana poručujemo nasilnicima da ćemo štititi izbornu volju građana cuvati izbornu volju građana jer to je naša obaveza od onog trenutka kada nam je većina poverilo da u njihovo ime upravljamo institucijama -naveo je Jovičić u saopštenju.

On je dodao da odbornici SNS čuvaju skupštine od vandala i sa nasilnicima ne razgovaraju jer njima su, kako kaže, građani poručili izbornim rezultatima gde im je mesto.

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić rekao je danas da, kao legitimno izabrani predstavnici građana Zemuna, čuvaju institucije i izbornu volju građana od nasilnika koji unistavaju Beograd.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Poverenje građana dobili smo na izborima na kojima smo kandidovali jasnu politiku ubrzanog i ravnomernog razvoja Zemuna, politiku koja ima za cilj poboljšanje kvaliteta života svih naših građana. Ovde smo da čuvamo Zemun, Beograd i da čuvamo Srbiju -  saopštio je Matić.

"Plan Ðilasa, Jeremić i Obradovića je da nasilnim putem i fašističkim metodama uđu u institucije. Zato ćemo mi kao demokratski izabrani predstavnici građana čuvati izbornu volju građana. U institucije se ulazi na izbirima, a ne pretnjama, testerama i nasiljem”, rekao je Matić.

Prema njegovim rečima, nasilje, prebijanje novinarki, pretnje i uvrede su nedopustivi i čuvaćemo skupštine od vandala.

- Sa građanima mozemo da razgovaramo, sa lopovima Ðilasom i Jeremicem i fasistom Obradovicem - ne - zaključio je Matić.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović izjavio je danas da će rukovodstvo Gradske opštine i odbornička većina u SO Barajevo čuvati volju velike većine žitelja Barajeva, koji su jasno dali do znanja da žele da idu putem budućnosti Srbije.

- Čuvaćemo institucije, čuvaćemo demokratiju, čuvaćemo Srbiju. Očuvanje volje građana naš je prioritetni cilj i nećemo dozvoliti da fašizam Boška Obradovića, nasilje Ðilasa i Jeremića, nadvlada demokratiju. Svima dajemo do znanja da ćemo čuvati našu opštinu od fašista i vandala - rekao je Adamović u saopštenju.

 

 

 

Odbornici Srpske napredne stranke u Skupštini Šapca saopštili su da su danas ušli u prostorije Gradske uprave i da su se na taj potez odlučili kako bi čuvali institucije i odbranili dostojanstvo tog grada, jer je, kako kažu, sve ono što poslednjih meseci radi gradonačelnik Nebojša Zelenović ispod svakog dostojanstva.

- Ovim potezom želimo da iskažemo i protest i nezadovoljstvo zbog nasilja koje deo opozicije predvođen “Savezom za Srbiju” kontinuirano sprovodi nad građanima i institucijama - navodi se u saopštenju odbornika SNS Šapca.

Ocenjuju da rade po istom scenariju kao 2000. a da u "svojoj bahatosti, otvoreno prete čak i državnom vrhu Srbije".

- Građani Šapca posebno su uznemireni postupcima onih koji bi bez izbora da prigrabe vlast, naročito jer je jedan od lidera “Saveza za Srbiju” gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović - kaže se u saopštenju i doaje da pod parolom slobode gradonačelnik Šapca odlazi u druge gradove gde tu svoju takozvanu svoju “slobodu” iskazuje uništavanjem tuđe imovine.

Odbornici SNS kažu da protestuju zbog toga što je na čelu tog grada čovek koji je osuđen zbog nenamenski potrošenih pet miliona evra iz gradske kase.

- Ovaj čovek koji sa Ðilasom, Jeremićem i Obradovićem ruši po Beogradu, kupovao je odbornike, a kupovao je i glasove za sebe, što je njegov aktivista priznao pred sudom - naveli su odbornici SNS.

Kažu da su nezadovoljni i zbog prodaje gradske imovine, prezaduženosti grada, sumnjivih investicija...

- Ukoliko se ne preduzmu hitne mere Zelenović i njegov mentor Dušan Petrović, neće časiti ni časa i raskrčmiće i ono malo što je ostalo - upozoravaju.

- Odbornička grupa Srpske napredne stranke u prostorijama Gradske uprave grada Šapca ostaće do daljnjeg i pokazati da ovaj grad treba da ima drugačiju vlast koja neće razmišljati o nasilnom preuzimanju republičke vlasti, već će poštovati rezultate izbora. Podsećamo, u ovom gradu je na poslednjim izborima predsednik republike Aleksandar Vučić imao preko 53 odsto glasova Šapčana - navodi se u saopštenju.

Odbornici Srpske napredne stranke Užice i Socijalističke partije Srbije, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, ušli su danas u prostorije Skupštine grada kako bi svojim prisustvom branili tu instituciju od mogućeg nasilja opozicije narednih dana.

- Nemamo ništa protiv toga da neko protestuje na miran način niti protiv drugačije volje, ali vlast u Srbiji se dobija isključivo na izborima, a ne divljaštvom, huliganstvom, kršenjem zakona, Ustava i ugrožavanjem bezbednosti građana Srbije - rekao je odbornik Srpske napredne stranke Mihailo Balaban.

On je dodao da je apsurd da opozicija ističe transparente „Stop nasilju“, a da istovremeno lome ograde, razbijaju stakla, na silu upadaju u zgradu RTS-a, u beogradsku skupštinu, da nose vešala, motorne testere, vređaju žene, prete šamarima i slično.

Balaban smatra da je sreća što niko do sada nije ozbiljnije povređen.

- Ne znamo kakav će scenario biti narednih dana, zato ulazimo dostojanstveno u skupštinu i branimo je. Stop nasilju, stop fašizmu koji propagira Boško Obradović, stop daljem bogaćenju tajkuna Jeremića i Ðilasa, stop onima koji su više od deceniju uništavali i demolirali Srbiju - poručio je Balaban.

Odbornici Srpske napredne stranke sa kolacionim partnerima, okupili su se tokom popodneva u prostorijama Skupštine grada Čačka, da bi, kako kažu, odbranili institucije i izbornu volju građana.

Objašnjavaju da su se na ovaj korak odlučili poučeni nedavnim dešavanjima ispred Gradske skupštine grada Beograda, kao i učestalim pretnjama opozicije, kao bi stali u odbranu gradskih institucija i zaštitili ih od terora političke manjine, stav je čačanski naprednjaka.

Navode da su organizovali dežurstva i u gradskoj skupštini ostaju do daljnjeg.

Odbornici Srpske napredne stranke Skupštine Opštine Bačka Palanka, zajedno sa koalicionim partnerima, vođeni svim dešavanjima u Skupštini grada Beograda odlučili da brane institucije naše opštine i ne dozvole da manjina spreči rad naših institucija, saopštio je danas Opštinski odbor SNS Bačka Palanka.

Ističe se da SNS uživa najveće poverenje građana, što pokazuju i rezultati na izborima i podrška koju nam svakodnevno pružaju.

- Bačka Palanka je opštine tolerancije i demokratije, a ne mesto mržnje, nasilja i međusobnih podela. Za nas je važno da Bačka Palanka napreduje, da gradimo nove vrtiće, nove puteve, škole...- navodi se u saopštenju.

Odbornici Srpske napredne stranke biće u Skupštini opštine i čuvaće izbornu volju građana sve dok nadležne institucije ne počnu da rade svoj posao i ne zaštite građane od fašista koji bi nasiljem i preko ulice da dođu do vlasti, kaže se u saopštenju.

Skupština grada Niš Foto: Telegraf

Odbornici Srpske napredne stranke i njihovi koalicioni partneri zatvorili su se danas u 15 časova u sali Skupštine grada Niša i najavili da će tamo ostati do daljeg, a povod za takav potez je dolazak lidera pokreta "Dveri" Boška Obradovića na protest "1 od 5 miliona" koji će večeras biti održan u Nišu.

- Pretnji nasiljem u Nišu nije bilo, ali videli smo šta se desilo u Beogradu. Ne želimo da bude nasilja nad institucijama sistema jer je Srbija demokratska država u kojoj se na vlast dolazi demokratskim izborima. Obradović propagira nasilje, a mi želimo da sačuvamo institucije - kazali su odbornici koji su se zatvorili u skupštinsku salu.

U Skupštini grada će do daljeg "24 sata dnevno" biti odbornici vladajuće koalicije iz SNS-a, SPS-a, PUPS-a, Pokreta socijalista, bez pet odbornika Srpske radikalne stranke.

Odbornici Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Smederevska Palanka odlučili su da od danas borave u zgradi opštine i na taj način zaštite ovu najvišu instancu demokratije u Smederevskoj Palanci u koju smo ušli voljom građana na izborima, saopštio je OS SNS Smederevska Palanka.

- Naša obaveza je da ne dozvolimo da se ponovi scenario koji se desio ispred Skupštine grada Beograda kada su predstavnici SZS-a primenom nasilja pokušali da uđu u ovu instituciju - kaže se u saopštenju.

- Smederevska Palanka je opština koja je bila devastirana, zadužena za više od tri godišnja budžeta od strane istih onih koji danas šetaju, prave nerede, terorišu narod, vređaju i čupaju saobraćajne znakove.To je ono što više nećemo dozvoliti. Nećemo da dozvolimo da građani Smederevske Palanke ostanu bez vode, bez ulične rasvete, razrovanih ulica, trotoara, u dugovima do guše, a pre svega bez dostojanstva na koje ima pravo svaki građanin Smederevske Palanke a i Republike Srbije".

To su jasno do znanja stavili i građani Smederevske Palanke u martu prošle godine, kada je Srpska napredna stranka sa gotovo 75 procenata glasova ostvarila istorijsku pobedu na lokalnim izborima, kaže se u saopstenju u kome se pozivaju nadležni organi da rade svoj posao, da sankcionišu i kazne sve one koji progagiraju i sprovode nasilje što su radili u proteklim danima i nedeljama pod okrilkem zastave Saveza za Srbiju.

- Mi kao odbornici koje su građani opštine Smederevska Palanka izabrali ogromnom većinom glasova želimo na miran i civilizovan način da zaštitimo pre svega interese građana opštine Smederevska Palanka, kao i institucije, od fašista i lopova, koji nasilno pokušavaju da ih preuzmu i da na taj nedemokratski i vandalski način prekroje izbornu volju građana - stoji u saopštenju.

Odbornici i funkcioneri Srpske napredne stranke u Gornjem Milanovcu saopštili su danas da su odlučili, poučeni dešavanjima u Skupštini grada Beograda, da ostanu i zaštite institucije Gornjeg Milanovca i da ne dozvale teror manjine nad većinom.

- Mi odbornici i funkcioneri koje su građani birali većinom glasova dužni smo da interese građana štitimo u ovoj važnoj instituciji kao što je Skupština opštine, a ne na ulici jer mi na vlast nismo došli nasilno i preko ulice. Ostajemo ovde i pozivamo nadležne organe da zaštite naše sugrađane od nasilja i onih koji se zalažu za politiku mržnje, vešala, motornih testera i nabijanja na kolac - kaže se u saopštenju.

Ističe se da Gornji Milanovac treba da ostane grad u kojem se rađa sve više beba, u kojem se smanjila stopa nezaposlenosti na ispod pet posto, u koji je Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić uložio više od tri godišnja opštinska budžeta, u kome se investicije konstantno nastavljaju, u kojem je privreda najbolja u ovom delu Srbije...

Odobrnici Srpske napredne stranke će od danas biti u Skupštini Grada Pančeva i ovom odlukom braniti demokratske tekovine, ustavni poredak i izbornu volja građana, saopštila je Odbornička grupa SNS u Skupštini Grada Pančeva.

- Obaveštavamo vas da ćemo na miran, civilizovan i demokratski način, kako danas tako i ubuduće da štitimo sve gradske institucije i građane Pančeva, od nasilnika, fašista, vandala, od onih koji biju žene, prete vešalima, motornim testerama i koji prete političkim neistomišljenicima. Nećemo dozvoliti da lopovi i izdajnici sprovode nasilje u Pančevu - saopštila je Odbornička grupa SNS u Skupštini Grada Pančeva.

Odbornici SNS u Ivanjici saopštili su danas da su odlučili, s obzirom na trenutna dešavanja i pozivanje na nasilje od strane delova opozicije, da ostanu i zaštite instituciju svoje opštine i da ne dozvole teror manjine nad većinom.

- Mi kao odbornici koje su građani birali većinom glasova na demokratskim i slobodnim izborima dužni smo da interes istih tih građana štitimo u instituciji kao što je Skupština opštine, a ne na ulici, jer preko ulice nismo ni došli na vlast - kaže se u saopstenju.

Kažu da ostaju "ovde sve dok nadležni državni organi ne počnu da rade svoj posao i obračunaju se sa fašistima, ženomrszcima i nasilnicima, jer nismo pristalice istog već normalnog i civilizovanog života svih naših sugrađana i građana Srbije".

Zamenik predsednika Skupštine opštine Prijepolje, Predrag Matović, izjavio je danas da je svaki pojedinac dužan je da poštuje Ustav Republike Srbije i da niko ne može prisvojiti suverenost od građana niti uspostaviti vlast mimo volje građana koja je izražena na izborima.

- Mi odbornici Srpske napredne stranke u opštini Prijepolje kao i ogromna većina građana Prijepolja dajemo punu podršku legalno izabranoj vlasti na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem - rekao je Matović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Vesko Zindović odbornik Skupštine opštine Prijepolje, najoštrije je osudio nasilje koje sprovodi opozicija na ulicama, napad na državne institucije, pretnje motornim testerama i vešalima.

- Delovanje opozicije u Srbiji je neprihvatljivo i Srpska napredna stranka će se svim sredstvima demokratski boriti da zaustavi te napade i ne dozvole ovakav vandalizam koji se dešava u Srbiji - naveo je Zindović, saopšteno je iz opštine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok