Nataša Kandić obeležila godišnjicu ubistva albanskih civila, pa se osvrnula na Nebojšu Pavkovića: Zbog njenog tvita se usijao internet

Kandićeva se na Tviteru obratila naciji sa pitanjem da li je to ubistvo nedužnih civila "NATO agresija"

  • 51

Nataša Kandić, osnivač Fonda za humanitarno pravo, obeležila je 20. godišnjicu ubistva 14 civila od strane porodice Bogujevci i Durići u Podujevu od strane srpskih jedinica, koje se dogodilo 28. marta 1999 godine.

Kandićeva se na Tviteru obratila naciji sa pitanjem da li je to ubistvo nedužnih civila "NATO agresija", a bura oko njenih objava ne stišava se ni deset dana kasnije.

- Danas, pre 20 godina, pripadnici MUP-a Srbije, jedinica" Škorpioni ", ubili su 14 civila, albanskih žena i dece iz porodica Bogujevaca i Durićija u Podujevu - napisala je Kandić pa se nadovezala novim tvitom.

 

- U Dnevniku Nebojše Pavkovića zabeleženo je da su 28. marta, u NATO napadima, poginula dva pripadnika VJ - Goran Marin, kod Gnjilana, i Mario Protić, kod Kačanika. On je iskoristio "zatišje" (dok je policija ubijala u Podujevu) da se podšiša u hotelu "Grand" u Prištini. Tako kaže.

Sa druge strane, u svom ratnom dnevniku, komandant Treće armije general-pukovnik Nebojša Pavković izneo je dokument o operaciji "Aligator", koja je, navodno prema podacima koje je dobio, trebala da bude sprovedena kako bi NATO definitivno slomio našu zemlju.

 

Pavković je u dnevniku, koji je objavljen u knjizi "Treća armija sedamdeset osam dana u zagrljaju "Milosrdnog anđela"", napisao da je podatke o operaciji "Aligator" dobio od pukovnika Antića, koji je rekao da je izvor dokumenta iz komande UNPREDEP-a i udruženja "Lekari bez granica" iz Skoplja. Pukovnik Antić je uverio Pavkovića da je izvor pouzdan, da se radi o dugogodišnjem pouzdanom saradniku koji je radio na aerodromu "Petrovec", a našem operativcu službe bezbednosti je u motelu "Predejane" predao poverljivi materijal.

Objava Nataše Kandić izazvala je lavinu komentara na Tviteru, a mišljenja i stavovi su bili podeljeni. S jedne bili su oni koji su je podržali, dok su se s druge strane protiv ove objave pobunili oni koji tvrde da su srpske žrtve zapostavljene i da se Srbi ciljano predstavljaju kao genocidni narod.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ss

    14. april 2019 | 12:45

    Kako se ne seti da pimene srpsku decu i ostale nase civile!!!

  • Suza Kg

    14. april 2019 | 11:47

    Na današnji dan pre 20 godina, Nataša Kandić je skinula rogove i rep da bi uzela ljudski oblik...

  • Hulk

    14. april 2019 | 11:50

    A sto ne ode na Kosare da zapalis svecu za one srpske heroje sto su zemlju branili!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA