Šešelja leči ruski lekar

Ovaj put Vojislava Šešelja neće pregledati Sergej Andrejev, ruski lekar koji je prošle u Haškom tribunalu ukazao pomoć lideru SRS-a, poručuju iz Haškog tribunala

  • 0

Kako Telegraf.rs saznaje, ruski lekar će biti priključen timu koji brine o zdravstvenom stanju haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Ovo je za Telegraf.rs potvrdila i portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić.

Ona je pojasnila da Šešelja ovaj put neće pregledati ruski pulmolog  Sergej Andrejev,  koji je prošle godine u Haškom tribunalu ukazao pomoć lideru SRS-a.

„Sergej Andrejev nije u mogućnosti da ga pregleda, niti da napiše medicinski izveštaj o njegovom zdravstvenom stanju. Tribunal je kontaktirao drugog kardiologa iz Rusije koji se nalazi na listi specijalista koja je dostavljena Tribunalu. Čeka se nejgov odgovor“, rekla je Jelačić.

Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja, Zoran Krasić rekao je da Šešelj trenutno nema kontakt ni sa jednim lekarom iz Rusije.

Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, lider radikala Vojislav Šešelj prebačen je 18. Januara u bolnicu izvan Haškog tribunala da bi nakon tri sata ponovo bio vraćen u pritvorsku jedinicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA