Predsednik EBRD stigao u Beograd: Na sastanku sa Vučićem o pokretanju regionalne saradnje u oblasti zaštite konkurencije (FOTO)

Predloženo je, kako je navedeno, osnivanje Forum tela za zaštitu konkurencije zemalja Zapadnog Balkana sa sedištem u Beogradu

  • 58

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem, podržao pokretanje regionalne saradnje u oblasti zaštite konkurencije, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

Predloženo je, kako je navedeno, osnivanje Forum tela za zaštitu konkurencije zemalja Zapadnog Balkana sa sedištem u Beogradu.

Čakrabarti je rekao da je Srbija ekonomski lider regiona i istakao da je stabilna ekonomska situacija osnovni pokretač novih investicija u Srbiji, što potvrdjuje iznos od 3,5 milijardi evra tokom 2018. godine. Namera EBRD je, prema njegovim rečima, da svoj portfolio u Srbiji podigne na milijardu evra.

Čakrabarti je rekao da je Srbija ekonomski lider regiona i istakao da je stabilna ekonomska situacija osnovni pokretač novih investicija u Srbiji-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić se saglasio da je ova godina šansa za privlačenje novih ulaganja u Srbiju i rekao da je očekuje veću pomoć EBRD za privlačenje investicija u privatni sektor, pre svega u mala i srednja preduzeća, navodi se u saopštenju.

Razgovarano je i o dosadašnjim investicijama EBRD u Srbiji, o infrastrukturnim i energetskim projektima, a ocenjeno je da veliki značaj ima projekat izgradnje postrojenje za preradu otpada u Vinči.

Vučić je potvrdio učešće na predstojećem sastanku lidera Zapadnog Balkana na godišnjem skupu EBRD u Sarajevu u maju ove godine.

Predsednik EBRD Čakrabarti zamolio je predsednika Vučića da podrži pokretanje regionalne saradnje na polju zaštite konkurencije, što je on i prihvatio. Predloženo je da se osnuje Forum tela za zaštitu konkurencije zemalja Zapadnog Balkana sa sedištem u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorčilo

    18. april 2019 | 08:31

    Ovo je potvrda za dobar rad. Nastavlja se pozitivan trend ekonomskog rasta!!!

  • vikica

    18. april 2019 | 08:24

    Odličan predlog,treba raditi na ovoj ideji.

  • kaja

    18. april 2019 | 08:43

    Sve pohvale Srbija svaki dan sve vise napreduje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA