Obradović: Nastavljamo sa protestima, pravimo tim za razgovore s vlastima (FOTO)

Obradović je rekao da će opozicija ako vlast ne prihvati razgovore sa tom delegacijom izneti i planove kako će je "dozvati pameti"

  • 20

Protest "1 od 5 miliona" biće nastavljen u subotu, a na njemu će od građana biti zatražena podrška za tim stručnjaka koji bi sa predstavicima vlasti trebalo da razgovoraju o zahtevima iznetim na velikom mitingu u subotu, izjavio je danas lider Dveri Boško Obradović.

- Subota je dan kada ćemo građanima prestaviti tim stručnjaka, eksperata spremnih da razgovraju o buduće uređenu REM, RTS i nadležnih instiucija koje bi trebalo da pripreme poštene i fer izbore - rekao je Obradović u holu Skupštine čiji rad deo opozicije bojkotuje pet meseci.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Obradović je rekao da će opozicija ako vlast ne prihvati razgovore sa tom delegacijom izneti i planove kako će je "dozvati pameti".

- S obzirom da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio svaki dijalog i ne želi da razgovara o naša tri zahteva za subotu u 18 sati zakazujemo novi protest kod Terazijske česme - rekao je Obradović i dodao da je česma novo mesto okupljanja jer je plato u blokadi zbog urbcida koji vrši zamenik gradonačelnika Goran Vesić i ostali gradski čelnici.

Kako je rekao, naredni protest je u subotu, iako je, dodao je, pobunjeni narod veliki skup 13. aprila doživeo kao završetak jedne faze protesta.

I ostali predstavici poslaničkih grupa koje bojkotuju rad parlamenta među kojima su bili Goran Ćirić, Sonja Pavlović, Marko Ðurišić, Miroslav Aleksić, Vladimir Ðurić i Ðorđe Vukadinović, ocenili su poziv predsednice parlamenta na konsultacije kao neiskren i kao farsu u kojoj ne žele da učestvuju.

Predstavnici SzS pred novinarima u Skupštini - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vukadonvić je izneo malo drugačiji stav, a to je da bi opozicija trebalo da inicira razgovore u Parlametu, jer je to, kako je ocenio, odraz snage.

Takođe, svi oni su osudili vlast koja nastoji da dovede ljude iz cele Srbije na sutrašnji miting i tražili objašnjene ko će platiti atuobuse, binu i putarinu na naplatnim rampama.

Pozvali su i sve građane da im se obrate za pomoć ako ih neko bude prisiljavao da dođu "na defile ucenjenih ljudi" u Beograd.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    18. april 2019 | 13:15

    Koji razgovori jado , kad imate 0,1% ? Treba vas... , poslužiti sladoledom...

  • Nikolas

    18. april 2019 | 13:27

    FER IZBORI A NECETE U SKUPDTINU I IZBORE BOJKOTUJETE!!! MORATE DA SHVATITE DA DJILASA I TADICA NECE VISE NAROD I DA ONI TREBA DA SE BAVE NOVIM POSLOM -VLADA VELIKI NEDOSTATAK COBANA!!!

  • Lale

    18. april 2019 | 13:02

    Ahahaha, oporavio se od prošlonedeljne bruke.Popio si tabletu zaborava?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA