Mali i Šešelj u "klinču" zbog Zakona o "švajcarcima": Presedavajući poziva na mir

Polemika tokom skupštinske rasprave o leks specijalisu

  • 5

Tokom skupštinske rasprave o leks specijalisu za zadužene u švajcarskim francima, došlo je i do tenzija.

Nakon izlaganja ministara finansija Siniše Malog, i obrazlaganja zašto je Predlog zakona o konverziji stambenih kredita dobro rešenje i zašto recept Mađarske o istom nije moguće i u Srbiji, u reč je "uskočio" lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj:

- Vi ste, Mali, ekonomista, ja sam pravnik, i tumačim to ovako: hipoteka mora da pokrije kompletan iznos duga - rekao je Šešelj na šta je Siniša Mali odmahnuo glavom.

Šešelj, koji se otvoreno protivi leks specijalisu, kaže da je kod nas čest slučaj da neko uzme hipoteku na ceo stan pa da mu onda bude oduzet na ime toga, pa onda bude još dužan.

Šešelj u Skupštini - Foto: Tanjug/Tanja Valic

- Kako to? Objasnite mi. Ko te terao da prihvatiš da hipoteka bude garancija za ceo dug - pitao je Šešelj i onda kroz smeh dodao:

- Evo i Čeda kaže da sam u pravu, a on ne zna ništa.

Presedavajući je pozvao na red, na smirivanje tenzija i da se rasprava nastavi u mirnom tonu, kao što je to bilo prethodnih sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 2

    18. april 2019 | 14:25

    Lako je deliti tuđe pare i to rade ovi na vlasti,po kom moralnom osnovu to rade i u pravu je i Šešelj i svi koji su protiv,to su narodne pare a ne njihove.

  • GorD

    18. april 2019 | 20:25

    Šešelj je apsolutno u pravu, to je šraksa u svim zapadnim zemljama, pogotovo u Kanadi od koji smo „pogrešno“ prepisali NKOSK. Mali sedi 1.

  • Milan1

    18. april 2019 | 18:56

    Šešelj sve zna, za sve ima argument; mora da svoje ogromno znanje crpi iz svog ogromnomnog stomaka, hehe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA