Joksimović i Fabrici o predstojećoj dinamici pregovora sa EU: Građani Srbije Uniju prepoznaju kao navećeg investitora u srpsku privredu (FOTO)

Jadranka Joksimović i Sem Fabrici razgovarali su o predstojećoj dinamici EU integracija, Izveštaju o napretku koji bi trebalo da obuhvati analizu ukupnih reformi u Srbiji u prethodnoj godini

  • 1

Ministarka za evropske integarcije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici razgovarali su o planovima i aktivnostima naše države u procesu pristupanja – prvenstveno značaju programiranja i sprovođenja IPA projekata, prioritetima Srbije u evropskim integracijama i drugim važnim temama, navodi se u saopštenju iz kabineta ministarke.

Jadranka Joksimović i Sem Fabrici razgovarali su o predstojećoj dinamici EU integracija, Izveštaju o napretku koji bi trebalo da obuhvati analizu ukupnih reformi u Srbiji u prethodnoj godini.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Joksimovićeva je izrazila očekivanje da će države članice EU imati dovoljno vremena i materijala da podrže potvaranje novih poglavlja do kraja godine.

Naglašava da je EU dominantan razvojni partner Srbije i da je građani prepoznaju kao navećeg i naznačajnijeg donatora, odnosno da su njene članice najveći investitori u srpsku privredu.

Joksimovićeva je izrazila očekivanje da će države članice EU imati dovoljno vremena i materijala da podrže potvaranje novih poglavlja do kraja godine-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Podseća, u tom smislu da naša država iz fonodova EU, na godišnjem nivou dobija oko 200 miliona evra bespovratnih sredstava koja se koriste za brojne razvojne projekte, a da je ove godine planirano da otpočnemo sa pripremom Zakona o kohezionoj politici.

Joksimovićeva i Fabrici razgovarali su i o primeni i korišćenju programiranih sredstava, sa akcentom na potrebi jačanja kapaciteta – kako ministarstava tako i jednica lokalne samouprave. U toku su razgovori o programiranju IPA sredstava za 2019. i 2020. godinu, navodi se u saopštenju iz kabineta ministarke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA