Osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića već pet dana štrajkuju glađu

Rošićev advokat Mahmut Haljimi je za lokalni portal Kossev istakao da se on već pet meseci nalazi u pritvoru bez saznanja za šta se tačno sumnjiče

  • 1

Danas je peti dan kako Marko Rošić i Nedeljko Spasojević, Srbi osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića, štrajkuju glađu u zatvoru u Gnjilanu. Oni su uhapšeni krajem novembra prošle godine u akciji specijalaca ROSU u severnom delu Mitrovice i od tada se nalaze u pritvoru, koji je sada ponovo produžen na dva meseca.

Rošićev advokat Mahmut Haljimi je za lokalni portal Kossev istakao da se on već pet meseci nalazi u pritvoru bez saznanja za šta se tačno sumnjiče.

- Specijalno tužilaštvo Kosova za sve ovo vreme nije uspelo da obezbedi nijedan dokaz koji potkrepljuje sumnju da je moj branjenik povezan sa ovim slučajem - kaže Haljimi i dodaje da se osnovana sumnja oslanja najviše “na izjavu brata sada pokojnog Ivanovića koji je u svom iskazu rekao da je video da ga je navodno pratio”.

- Tvrdnje gospodina M. Ivanovića, na koje se oslanja zahtev, odnosno istraga tužioca, nisu dokazi, to su samo indicije i na osnovu indicija ne može niko da odluči da protiv nekoga pokrene postupak - smatra Haljimi.

Danas je ponovo reagovala i Srpska Lista novim saopstenjem u kom se „ zahteva da se Marko Rošić i Nedeljko Spasojević najhitnije puste da se brane sa slobode, a za svako eventualno narusavanje njihovog zdravstvenog stanja smatrecemo odgovornim kosovsko pravosuđe".

- Držati nevine ljude pritvorene bez ikakvog osnova je poraz ne samo kosovskih institucija već i svih onih međunarodnih organizacija kojima su puna usta poštovanja ljudskih prava - rečeno nam je iz SL.

(S.I/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K M

    26. april 2019 | 16:02

    Neka strajkuje ima pravo a dokazi ce se objaviti kad Bgd isppruci i ostale koje istrazni organi traze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA