Vučić od sutra u Berlinu: Sastanici sa Merkelovom i Makronom, u fokusu situacija u regionu

Poziv za učešće u velikoj konferenciji o Zapadnom Balkanu dobili su premijeri svih zemalja regiona, kao i posebno predsednik Srbije Vučić i predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači.

  • 50

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće sutra, 29. aprila u Berlin, gde će učestvovati na sastanku o Zapadnom Balkanu, koji se održava na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Po dolasku u Berlin, kako Tanjug saznaje, predsednik Srbije sastaće se najpre sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, u predstavništvu Evropske komisije u glavnom gradu Nemačke.

Inače, poziv za učešće u velikoj konferenciji o Zapadnom Balkanu dobili su premijeri svih zemalja regiona, kao i posebno predsednik Srbije Vučić i predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači.

Kako su ranije najavljivali različiti zvaničnici iz EU, sastanak, pored pospešivanja saradnje na Zapadnom Balkanu, ima pre svega za cilj pronalaženje rešenja za izlazak iz ćorsokaka, u kojem se nalazi dijalog Beograda i Prištine.

Sastanak o Zapadnom Balkanu se održava na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona-Foto: AP/Tanjug

Neposredno uoči početka konferencije, novinarima će se obratiti nemačka kancelarka Merkel i francuski predsednik Makron,a tek potom je predviđen sastanak o Zapadnom Balkanu.

Razgovori o situaciji u regionu biće nastavljeni i na radnoj večeri, čiji su domaćini Merkel i Makron.

Drugog dana boravka u Berlinu, u utorak, 30. aprila, predsednik Srbije imaće razgovor i sa Ginterom Krihbaumom, predsednikom Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu.

Takođe, šef srpske države razgovaraće, kako je predviđeno, i sa poslanikom Bundestaga Johanom Vadepulom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    28. april 2019 | 21:57

    Očekujemo dobre vesti

  • rina

    28. april 2019 | 23:24

    Nadamo se samo pozitivnom po nas i nas narod!

  • Srdjan

    28. april 2019 | 22:34

    Vucic ce se svim silama truditi da zastiti interese svog naroda na KIM . Srbija nikada nece priznati Kosovo kao nezavisnu drzavu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA