Opomene koštale poslanike skoro pola miliona dinara: Najviše kazni dobio jedan od lidera opozicije, a evo ko je sankcionisan iz vlasti

Oduzimanje dela plate pratilo je i gašenje mikrofona ili čak i udaljavanje iz sale

  • 5

Predsedavajući sednica parlamenta izrekli su za poslednjih godinu i po dana oko 50 kazni poslanicima, što je tribune, mahom opozicije, koštalo blizu pola miliona dinara. Oduzimanje dela plate pratilo je i gašenje mikrofona ili čak i udaljavanje iz sale na jedan period.

Najviše kazni dobili su predsednik Dveri Boško Obradović, demokrate Balša Božović i Radoslav Milojičić, Marko Ðurišić iz SDS, Zoran Živković, prvi čovek Nove stranke... Među malobrojnima iz redova vlasti kojima su izrečene opomene je šef naprednjaka u parlamentu Aleksandar Martinović.

Kako se navodi, pitanje kažnjavanja poslanika biće jedna od tema o kojoj će se razgovarati kada na red dođe promena Poslovnika.

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sole

    29. april 2019 | 12:05

    Treba im obustaviti plate i prenadležnosti.

  • Aldo

    29. april 2019 | 11:15

    Na osnovu incidenata koje su pravili, a koji su bili nedostojni poslanika, oni su vrlo blago kažnjavani Ovde se radi o poslanicima Demokratske stranke i Dveri.

  • dada

    29. april 2019 | 09:42

    Svud u svetu putevi se popravljaju cele godine kroz nemacku su radovi non stop a vama smeta renoviranj od ma kukate na guzve a pariz je non stop u renoviranu pa se zivi ide se sa strpljenjem a u beogradu nikad nije renoviran pa sad problem sto se radi a kukaju kako ima rupe jl zima stvara problem svude nije niko kriv al strpljenj sve resava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA