≫ 

Njujork Tajms o samitu o Zapadnom Balkanu: Najpre posredovati između Tačija i Haradinaja, pa onda sve ostalo

Haradinaj za list kaže da je "eksperimentisanje sa granicama neustavno" i da "ko kod ga zastupa u ime Kosova, nije u pravu"

  • 33

Njujork Tajms u članku posvećenom samitu o Zapadnom Balkanu navodi da nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron najpre treba da "posreduju između dvojice kosovskih lidera".

U članku pod nazivom "Impuls za pronalaženje dogovora između Srbije i Kosova stavlja na videlo nacionalne podele", Njujork Tajms piše da Makron i Merkel, ako žele da "imaju bilo kakvu nadu da će ublažiti napetosti između Kosova i Srbije i prekinuti zastoj u razgovorima o normalizaciji odnosa", onda "možda prvo moraju da posreduju u drugom miru - između dva kosovska lidera".

Tači je za Njujork Tajms negirao navode o borbi za vlast sa Haradinajem, ističući da su njih dvojica bili "drugovi" u borbi za nezavisnost i da su "sada prijatelji", koji, kako je naveo, imaju razlike.

- Ja sam optimista. Verujem da možemo da postignemo sporazum koji će doneti priznanje Kosova od strane Srbije, dok je premijer više skeptičan po ovom pitanju - kaže Tači za Njujork Tajms.

Haradinaj za list kaže da je "eksperimentisanje sa granicama neustavno" i da "ko kod ga zastupa u ime Kosova, nije u pravu".

Takvi predlozi, smatra on, nisu u "ime Kosova", nego, kako kaže, "u ime samo jednog čoveka - predsednika".

- Ako se prema bilo kakvom listu papira kaže da je pristao da promeni granice, on će napustiti svoj posao - zaključio je za Njujork Tajms Haradinaj.

VIDEO: Delegacija "Velike Albanije" u Berlinu, a ne Prištine i Tirane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brane

    30. april 2019 | 09:20

    EU ima problem sa Prištinom a ne sa Srbijom.

  • Mihailo

    30. april 2019 | 08:34

    To nigde nema da Teroristi koji su nosili puške i ubijali civilno stanovništvo sada budu na najvišim političkim funkcijama pa makar to bila i lažna država.

  • Ljuba

    30. april 2019 | 09:23

    Ja sam stekla utisak da Tači i Haradinaj, ne mogu da smisle jedno drugo. Kao slažu se, sve je kul...a ustvari nema ništa od toga. Ne mogu očima da se gledaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA