Vučić završio posetu Berlinu sastankom sa Johanom Vadepulom

Ranije danas, predsednik Srbije je razgovarao sa predsednikom Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu Ginterom Krihbaumom

  • 96

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Berlinu sa poslanikom u Bundestagu Johanom Vadepulom, čime je završio dvodnevni boravak u glavnom gradu Nemačke.

Ranije danas, predsednik Srbije je razgovarao sa predsednikom Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu Ginterom Krihbaumom, kojeg je informisao o koracima Srbije na putu ka članstvu u EU, kao i o aktuelnoj situaciji u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

Krihbaum je, nakon sastanka sa Vučićem, rekao da su razgovarali o pitanju KiM i istakao da Vučić tu ima veoma konstruktivnu ulogu.

Predsednik Vučić je danas u izjavi novinarima poručio da je moralna i politička pozicija Srbije posle samita u Berlinu snažnija nego ranije i da smo u mnogo boljoj poziciji nego neki drugi, ali da nas čeka teško vreme i mnogo problema.

Vučić je istovremeno, komentarišući jučerašnje neumerene zahteve Prištine, da "naša pozicija ne zavisi od njih, ali da njihova pozicija potpuno zavisi od nas".

On je juče učestvovao na sastanku o Zapadnom Balkanu, koji su organizovali nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron, a na kojem su najviši predstavnici regiona razgovarali o otvorenim problemima i aktuelnoj situaciji, posebno o zastalom dijalogu Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    1. maj 2019 | 12:35

    Da nije predsednika Vučića odavno bi oni završili priču u vezi sa KiM, hvala Vam na što ne posustajete.

  • Jana

    1. maj 2019 | 19:14

    Za Srbiju je samit prosao odlocno.

  • monika

    1. maj 2019 | 13:48

    Predsednik Srbije vodi odgovornu politiku.Zato nece dozvoliti ponizavanje i omalovazavanje Srbije i ponizavanje Srpskog Naroda.Ponasali smo se odgvorno i to je vazno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA